Rutten in de wolken met WK-gangers: Er zit heel veel voetbalplezier in
Feyenoord-trainer looft Clasie en Kongolo

Rutten in de wolken met WK-gangers: "Er zit heel veel voetbalplezier in"

29-07-2014 16:14

Fred Rutten is in de wolken met het verloop van het WK. Volgens de trainer van Feyenoord hebben zijn spelers een enorme mentale boost gekregen van de mondiale eindronde in Brazilië.

Feyenoord had op het WK vijf van zijn spelers rondlopen. Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Jordy Clasie en Terence Kongolo vertegenwoordigden de Rotterdammers in Brazilië. Van de vijf WK-gangers lijken alleen Clasie en Kongolo dit seizoen in de Kuip te spelen. Martins Indi, Janmaat en De Vrij werden reeds weggekocht door buitenlandse clubs, terwijl Kongolo zijn contract verlengde.

In de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad (1-1) spatte de gretigheid er bij Clasie en Kongolo af. Het duo was op de dag van de wedstrijd teruggekeerd van een korte vakantie en beide spelers kwamen tegen de Spaanse ploeg tot vijftien speelminuten. "Jongen, speel maar je wedstrijdje", citeert het Algemeen Dagblad Rutten, die zich richtte tot Clasie en geen wonderen verwachtte. "Toch ging hij diep, probeerde hij een doelpuntje te maken. Die jongens hebben een enorme mentale boost gekregen van het WK. Er zit heel veel voetbalplezier in."