Doorgebroken middenvelder zet hoog in: PSV moet meedoen om de titel
Ritzmaier hoopt op mooi seizoen met PSV

Doorgebroken middenvelder zet hoog in: "PSV moet meedoen om de titel"

30-07-2014 12:22
8

Marcel Ritzmaier heeft zin in het nieuwe seizoen van PSV. De middenvelder werd vorig seizoen verhuurd aan SC Cambuur en heeft in Leeuwarden een uitstekende indruk achtergelaten.

"Dat jaar is heel goed voor me geweest", zegt de Oostenrijker in Voetbal International. "Ik had vooraf ook niet verwacht dat het zó goed zou gaan. We speelden eigenlijk iedere week tegen een ploeg die beter was dan wij, dus ik kreeg te maken met veel weerstand. Het is een kunst om daar goed doorheen te komen."

"Maar dat is vrij goed gelukt", vervolgt Ritzmaier, die het donderdag met PSV in de derde voorronde van de Europa League opneemt tegen St. Pöllen. "Iedereen is scherp en wil het nu in een échte wedstrijd laten zien. We hebben in de voorbereiding natuurlijk al tegen ze gespeeld (1-0 winst, red.), grappig dat we ze nu ook in de Europa League tegenkomen. Ze durven aanvallend te spelen, zijn nergens bang voor en zullen tot het uiterste gaan. Daar moeten we rekening mee houden, het zal niet makkelijk worden."

Voor Ritzmaier is de doelstelling voor dit seizoen duidelijk. "Net zoals ieder jaar moet PSV meedoen om de titel, simpel. We willen allemaal dolgraag kampioen worden en ver komen in de Europa League en het KNVB-bekertoernooi. Voor mijn gevoel zit dat er ook in", besluit de middenvelder in het weekblad.