RKC'er laat Nederland achter zich en tekent meerjarig contract in Duitsland
Zeldenrust van RKC naar Dynamo Dresden

RKC'er laat Nederland achter zich en tekent meerjarig contract in Duitsland

31-07-2014 17:05

Furghill Zeldenrust speelt de komende seizoenen in Duitsland. De aanvaller verlaat RKC Waalwijk en heeft een tweejarig contract getekend bij Dynamo Dresden, dat uitkomt in de 3. Bundesliga.

"Furghill is een aanvaller die op meerdere plaatsen inzetbaar is en goede vaardigheden aan de bal heeft. Hij draagt bij aan ons aanvalsspel", zegt technisch directeur Ralf Minge op de officiële clubsite. Zelf is Zeldenrust content met zijn transfer. "Ik ben blij dat het ik shirt van Dynamo Dresden mag dragen. Ik verheug me erop deel uit te maken van het team en zal mijn best doen om de doelstelling te halen."

Beide clubs doen geen uitspraken over de transfersom die Dynamo Dresden neertelt. In gesprek met VoetbalPrimeur liet Zeldenrust onlangs al weten een goede indruk te hebben van de Duitse club. "Ik heb begrepen dat ze ook positieve informatie hadden ontvangen van mijn trainer van FC Den Bosch van het afgelopen seizoen, Ruud Kaiser. Dat is leuk om te horen natuurlijk. De club straalde op alle gebieden enorm professionalisme uit. Ik hoop snel op witte rook vanuit Waalwijk."