Van Basten: Voorin is het niet echt weelderig wat betreft goede spelers
AZ-trainer wil versterking in offensief opzicht

Van Basten: "Voorin is het niet echt weelderig wat betreft goede spelers"

31-07-2014 18:44
5

AZ-trainer Marco van het Basten heeft in aanloop naar de competitiestart, over ruim een week, te kampen met enkele vervelende blessures. Vooral de voorhoede zorgt voor kopzorgen.

Na de oefennederlaag tegen TSG 1899 Hoffenheim (3-0) kwam Van Basten aan het woord over de actuele bezetting. "Tankovic heeft vorige week tegen VVV een redelijk serieuze enkelblessure opgelopen. Hupperts en Berghuis hebben ook lichte klachten", liet hij weten tegenover RTV Noord-Holland.

Spits Aron Jóhannsson onderging na het WK een ingreep aan de enkel. Die operatie verliep naar wens, maar de Amerikaanse spits is voorlopig nog niet beschikbaar voor AZ. "Als het goed is komt hij morgen weer naar Nederland. Wij houden er rekening mee dat hij pas in september weer wedstrijdfit is."

ADO Den Haag-aanvaller Mike van Duinen is in beeld als versterking voor de Alkmaarders. "Voorin is het niet echt weelderig wat betreft goede spelers. Wij hebben nu drie tot vier geblesseerde spelers en wat er dan nu speelt is nog niet goed genoeg om ons verder te helpen."