NEC-icoon neemt met brok in zijn keel afscheid van voetballerij
"Het is een apart gevoel"

NEC-icoon neemt met brok in zijn keel afscheid van voetballerij

03-08-2014 23:13

NEC heeft zondag uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Dennis Gentenaar als doelman van de club. Het 38-jarige clubicoon werd geëerd met een portret en laatste wedstrijd.

NEC onthulde aan het begin van de dag samen met de supportersvereniging een portret ter ere van Gentenaar. De schildering aan de buitenzijde van stadion De Goffert is de eerste in een heldengalerij die zich in de toekomst verder moet vullen.

NEC combineerde zondag de jaarlijkse open dag met de afscheidswedstrijd van clubicoon Gentenaar. De 38-jarige doelman stopte afgelopen seizoen met keepen. Hij speelde van 1995 tot 2005 bij NEC en keerde vorig seizoen terug. In de tussentijd speelde hij voor Borussia Dortmund, Ajax, VVV en Almere City.

"Het is een apart gevoel", zegt hij op de clubsite. "Ik sta hier wel met een brok in mijn keel. Al die mensen die zijn komen opdagen en als dan je naam weer zo van de tribunes wordt geroepen, dat blijft mooi. En het was al helemaal apart dat onze achternaam ook weer gescandeerd werd toen onze zoons het veld in kwamen. Echt mooi voor die jongens dat ze het op deze manier ook heel bewust mogen meemaken."

Gentenaar blikt met een positief gevoel terug op zijn carrière. "We hadden het er laatst thuis nog over. Alles is zo ontzettend snel gegaan en voor je het goed wel beseft staan we hier alweer. Je hebt zo veel beleefd in al die jaren. Het rare is dat als je nu weer met zijn allen bij elkaar bent, het net lijkt of je gisteren nog met elkaar getraind hebt. Dat is heel mooi om te mogen ervaren vandaag."