Ajacied nog niet bezorgd: Hopelijk is het maar een incident
"Ze stonden heel goed en onze opbouw was te slecht"

Ajacied nog niet bezorgd: "Hopelijk is het maar een incident"

04-08-2014 10:08
17

Na de nederlaag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal is Ajacied Nicolai Boilesen nog niet bezorgd over de staat van het spel. De linksback klampt zich vast aan een goede voorbereiding, waarin het wel lukte. Wél beaamde de Deen dat het zondag onder de maat was tegen PEC Zwolle (1-0 nederlaag).

"Onze intentie was in ieder geval wel om een mooie revanche te nemen, maar dat is ons niet gelukt", lacht Boilesen schaapachtig voor de camera van AT5, als de met 5-1 verloren bekerfinale van vorig seizoen ter sprake komt. "Ik vind eigenlijk dat we heel slecht speelden. We hebben te traag gespeeld en te weinig de diepte gezocht."

Wedden

Meer odds

Ajax draaide een prima voorbereiding en Boilesen maakt zich nog geen zorgen over de staat van de Amsterdammers. "Nee, alleen dit is een heel slechte wedstrijd geweest. Dat is natuurlijk jammer wanneer je er moet staan. Natuurlijk is de competitie en de Champions League belangrijker voor ons, maar als je er staat wil je ook winnen. Het is wel een prijs die je kunt pakken."

"Het lukte ons gewoon niet vandaag. Ze stonden heel goed en onze opbouw was te slecht. We leden steeds balverlies en dan kunnen ze de counter maken", gaat de Deense linksback verder. Boilesen denkt echter niet dat het slechte spel komt door het gemis van de internationals Jasper Cillessen, Joël Veltman en Daley Blind.

"Natuurlijk zijn dat belangrijke jongens voor ons, maar we hebben de hele voorbereiding zonder hen gespeeld, dus dat is geen excuus", verklaart de Ajacied. De eerstvolgende wedstrijd is de aftrap van het nieuwe Eredivisie-seizoen tegen Vitesse. "We hebben nog een hele week om deze wedstrijd te analyseren, hopelijk is het maar een incident."