PSV kent geen angst: Wij komen hier met één doel, wij willen ons plaatsen
"Er is ons alles aan gelegen om door te komen"

PSV kent geen angst: "Wij komen hier met één doel, wij willen ons plaatsen"

06-08-2014 19:51
3

PSV moet donderdagavond een 1-0 voorsprong verdedigen om ten koste van SKN Sankt Pölten in de Europa League actief te blijven. Trainer Phillip Cocu is vol vertrouwen in een goede afloop. "Wij komen hier met één doel, wij willen ons plaatsen."

De Eindhovense ploeg kwalificeerde zich vorig seizoen pas op de laatste speeldag voor de Europa League. "We hebben vorig jaar tot het laatste moment gestreden om een Europees ticket te bemachtigen. Er is ons alles aan gelegen om door te komen, daarvoor zijn we hier gekomen", sprak Cocu op de persbijeenkomst in Oostenrijk. "Dat we teleurgesteld over de 1-0 waren is duidelijk. Het is een ploeg die de ruimtes klein maakt, dat hadden we hier in de voorbereiding ook al ervaren."

"In de thuiswedstrijd waren we niet in staat om het verschil groter dan één doelpunt te maken. Zeker in de eerste helft was het slordig in bepaalde fases. Tegen een defensieve tegenstander moet je een hoog baltempo hanteren. Ik denk wel dat we in staat moeten zijn om de ruimtes die er zijn morgen beter te benutten. Wij komen hier met één doel, wij willen ons plaatsen. We hebben respect voor de tegenstander, maar vertrouwen in onze eigen kwaliteiten", besloot Cocu.

Ritzmaier
Voor middenvelder Marcel Ritzmaier is de wedstrijd als Oostenrijker extra speciaal. "Het zal niet makkelijk zijn, is ook in de vorige wedstrijd gebleken. We zijn met een 1-0 voorsprong hier naar toe gekomen en hebben er alle vertrouwen in. Ze hadden van ons meer verwacht, de hele club en ook de trainer was uiteraard niet blij met het resultaat. We hadden ons goed voorbereid, maar het was thuis lastig om er doorheen te komen."