Trainer Sankt Pölten komt met opmerkelijk verzoek aan PSV'er Depay
"Eigenlijk wilde ik er eerst niet aan beginnen, maar ik heb hem toch maar blij gemaakt"

Trainer Sankt Pölten komt met opmerkelijk verzoek aan PSV'er Depay

08-08-2014 08:57
4

Memphis Depay maakte donderdagavond zijn eerste minuten van dit seizoen in het shirt van PSV. Als invaller kwam hij in actie tijdens het Europa League-duel met Sankt Pölten. Hij pakte de ploeg bij de hand en hielp PSV aan de 2-3 overwinning. Na afloop kwam er een opmerkelijk verzoek van Herbert Gager, trainer van de tegenstander. Hij wilde het shirt van de aanvaller.

Shirtjes ruilen is gebruikelijk in de voetballerij. Het is echter niet vaak dat een trainer van de tegenpartij een speler om zijn wedstrijdshirt vraagt. Na afloop van het duel tussen Sankt Pölten-PSV gebeurde het wel in de NV Arena in Oostenrijk. Gager vroeg na afloop van de uitschakeling in de Europa League om het shirt van Depay, voor zijn zoontje.

"Hij vertelde dat zijn zoontje een fan van mij is. Eigenlijk wilde ik er eerst niet aan beginnen, maar ik heb hem toch maar blij gemaakt", zei Depay in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De vraag van de oefenmeester was tekenend voor het verschil tussen beide clubs. Sankt Pölten komt uit op het tweede niveau van Oostenrijk. Het bezoek van PSV zorgde dan ook voor een uitverkochte NV Arena, de eerste keer sinds het stadion er staat. Door de 2-3 zege en de eerdere 1-0 overwinning in eigen huis is PSV door naar de volgende voorronde van de Europa League.