FC Utrecht mist liefst vijf aanvallers in Zwolle bij Eredivisie-doop van Alflen
Debuterend hoofdtrainer kan tevens geen beroep doen op Zullo

FC Utrecht mist liefst vijf aanvallers in Zwolle bij Eredivisie-doop van Alflen

08-08-2014 11:42
1

FC Utrecht begint met een flink gehavende selectie aan het nieuwe voetbalseizoen. Trainer Rob Alflen, die van assistent is doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer na het vertrek van Jan Wouters, mist vrijdag op bezoek bij bekerwinnaar PEC Zwolle liefst zes spelers.

Met Edouard Duplan, Danny Verbeek, Ruud Boymans, Tommy Oar en Gyliano van Velzen staan liefst vijf aanvallers door blessures aan de kant. Alflen kan daarnaast niet beschikken over Michael Zullo. De oud-profvoetballer zal voor zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer dan ook flink moeten puzzelen in aanvallend opzicht. Nacer Barazite maakt naar verwachting zijn debuut voor FC Utrecht, net als de nieuwe verdedigers Ramon Leeuwin en Chris Kum. Anouar Kali is na een jaar bij Roda JC teruggekeerd in de Domstad.

"We willen in Zwolle ons eigen spel spelen", zegt Alflen op de officiële website van FC Utrecht. "Natuurlijk neem je in je overwegingen dingen van PEC Zwolle mee, maar we gaan toch vooral van onze eigen kwaliteit uit. Elk seizoen weer is de eerste wedstrijd van de jaargang bijzonder. Daar komt voor velen net iets meer spanning bij kijken dan bij de wedstrijden uit de andere speelronden", aldus de coach, die zich niet al te druk maakt om zijn officiële debuut als hoofdtrainer van de eredivisionist.

PEC Zwolle: Lukoki speelgerechtigd
Bij PEC Zwolle, afgelopen zondag winnaar van de Johan Cruijff Schaal, kan Jody Lukoki zijn debuut maken. De aanvaller kwam donderdag over van Ajax en ondertekende in Zwolle een driejarig contract. Tegenover de komst van Lukoki staat het aanstaande vertrek van Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaanse middenvelder van PEC rondde vrijdag zijn vertrek naar FC Twente af te ronden. Trainer Ron Jans mist daarnaast de geblesseerde Griekse spits Thanasis Karagounis.

De openingswedstrijd van de Eredivisie in het IJsseldeltastadion begint om 20.00 uur. Na afloop worden de Zwollenaren gehuldigd voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal.