'Zoektocht naar Feyenoord-spits brengt Van Geel bij Benfica-aanvaller'
Van Geel pakt vliegtuig naar Faro

'Zoektocht naar Feyenoord-spits brengt Van Geel bij Benfica-aanvaller'

08-08-2014 18:56
7

Nélson Oliveira is de volgende naam die in verband wordt gebracht met een transfer naar Feyenoord. De 23-jarige aanvaller komt bij Benfica niet aan spelen toe en werd de laatste seizoen regelmatig verhuurd.

Martin van Geel zou vrijdag het vliegtuig naar het Portugese Faro hebben gepakt voor een onderhoud met Oliveira. Dat meldt RTV Rijnmond-verslaggever Jan Dirk Stouten. "Alles lekt uit via het internet, ook dat Van Geel vandaag naar Portugal is gevlogen. Ik moet erbij zeggen dat het erop lijkt, maar ik denk dat Feyenoord voor spits Oliveira naar Portugal gevlogen is."

Oliveira werd de laatste seizoenen verhuurd aan Rio Ave, Pacos Ferreira, Deportivo La Coruna en Stade Rennes. De aanvaller speelde in totaal 93 officiële wedstrijden, waarin hij twaalf keer wist te scoren. Eerder werden ook Bas Dost, Duvan Zapata en John Guidetti aan Feyenoord gelinkt, maar die spelers lijken niet meer te komen.

Volgens Stouten was Guidetti lange tijd een serieuze optie voor Feyenoord, maar de Zweed kwam de laatste twee seizoenen amper aan spelen toe. "Het lijkt erop dat Feyenoord het risico van het aantrekken van Guidetti toch niet aandurft. Daarnaast is 5 miljoen euro veel geld voor een speler waarvan je niet weet of hij zijn oude niveau gaat halen."