Barcelona zet Litmanen in het zonnetje voor oefenduel in Finland

Barcelona zet Litmanen in het zonnetje voor oefenduel in Finland

Gepubliceerd: zaterdag 9 augustus 2014 om 17:55za 09-08-2014 om 17:55

Jari Litmanen is door FC Barcelona in het zonnetje gezet. De oud-voetballer van de Catalaanse topclub kreeg een eerbetoon voorafgaand aan een oefenwedstrijd tussen HJK Helsinki en Barcelona.

Uit handen van Barça-president Josip Maria Bartomeu kreeg Litmanen een shirt van de club met zijn naam. De oud-Ajacied speelde tussen 1999 en 2001 in Camp Nou. Ondanks dat hij door blessures weinig in actie kwam, was hij een graag geziene speler bij de socios van Barcelona. De Catalaanse club stortte als eerbetoon aan de beste Finse voetballer aller tijden ook nog 10.000 euro op de rekening van de stichting van Litmanen.

De Finse ster praatte voor de aftrap ook even met Luis Enrique, met wie hij samenspeelde in zijn tijd bij Barça. Over Enrique heeft Litmanen alleen maar mooie woorden. "Toen we in een elftal speelden was Luis Enrique geweldig, een speler met ontzettend veel passie. Ook met Xavi heb ik nog samengespeeld, hij is een van de beste spelers in de geschiedenis van de club. Het was mooi dat ik rond het eeuwfeest van de club bij Barcelona speelde, maar helaas was ik vaak geblesseerd."


Foto: Sport.es

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws