'Heerenveen wil binnen 48 uur witte rook over komst van Zweedse publiekslieveling'
Komst van opvolger van naar Ajax vertrokken Sana geniet hoogste prioriteit in Friesland

'Heerenveen wil binnen 48 uur witte rook over komst van Zweedse publiekslieveling'

11-08-2014 08:44
1

Het aantrekken van Sam Larsson geniet de hoogste prioriteit bij sc Heerenveen. De Friese club wil de vleugelaanvaller van IFK Göteborg binnen 48 uur vastleggen, meldt De Telegraaf.

Heerenveen onderhandelde zondag opnieuw met de Zweedse club en het management van de speler over de transfer van de 21-jarige Zweed. De Eredivisie-club, die in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen ten overstaan van eigen publiek met 1-2 onderuit ging tegen promovendus FC Dordrecht, weet inmiddels dat Larsson een prijskaartje van anderhalf miljoen euro heeft. Larsson moet in het Abe Lenstra Stadion het vertrek van Bilal Basacikoglu naar Feyenoord opvangen.

Larsson wordt in Zweden gezien als een groot talent. De buitenspeler groeide bij Göteborg uit tot en publiekslieveling nadat hij bij de club het vertrek van Tobias Sana naar Ajax opving. Sana trok in 2012 de deur in Zweden achter zich dicht, Larsson greep zijn kans. Larsson speelt bij IFK Göteborg vooral vanaf de linkerflank, maar is ook aan de rechterkant van de aanval inzetbaar. Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges liet zaterdag weten dat zijn ploeg nog wel wat versterking kan gebruiken.