De Tien: beste sluitposten in FIFA 15
Wie zijn de beste keepers volgens de spelmakers van FIFA 15

De Tien: beste sluitposten in FIFA 15

14-08-2014 10:10
7

Veel liefhebbers kijken al maanden uit naar de introductie van de populaire game FIFA 15. Half september ligt de 22ste editie van het succesvolle spel eindelijk in de winkel. De makers spelen in op de voorpret van de fans en geven al wat inhoudelijke informatie prijs. De tien beste doelmannen in FIFA 15 zijn inmiddels bekend. Vandaag hiervan het overzicht in De Tien.

10. Diego Lopez (AC Milan) - 84 score
Een echte 'close call' tussen de goalies in de strijd om de hoogste rating in FIFA 15. Het verschil tussen de nummer tien en de nummer één betreft slechts drie punten. Diego Lopez is één van de vijf doelmannen met maar liefst 84 punten in de nieuwste editie van het voetbalspel. De Spaanse doelman dankt zijn hoge score aan zestien clean sheets in 36 wedstrijden in La Liga voor De Koninklijke. Deze score van 84 is met één punt verhoogd ten opzichte van FIFA 14.

9. David de Gea (Manchester United) - 84 score
David de Gea zag zijn kwaliteiten afgelopen jaar met twee punten het hardst vooruitgaan. Zijn nieuwe score van 84 brengt hem volgens de gameontwikkelaars in de top tien van beste keepers van dit moment. De sluitpost van de equipe van Louis van Gaal volgde in 2011 Edwin van der Sar op bij The Red Devils en is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van 'de grootste club ter wereld'.

8. Samir Handanovic (Internazionale) - 84 score
Samir Handanovic wordt gezien als één van de meest onderschatte keepers in de wereld. De Sloveens international hield afgelopen seizoen vijftien keer zijn doel schoon voor Internazionale. De club uit Milaan kwam afgelopen seizoen niet verder dan een vijfde plek, maar Handanovic behoudt zijn score van 84 in de nieuwe FIFA-game.

7. Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain) - 84 score
Voor velen is Salvatore Sirigu de minst bekende doelman van dit rijtje. De ballenvanger van Paris Saint-Germain is dan wel Italiaans international, maar moet Gianluigi Buffon vrijwel altijd voor zich dulden in de nationale ploeg. Deze voormalig Palermo-speler is na drie seizoenen in de Franse hoofdstad de onbetwiste nummer één, waardoor ook hij zich een score van 84 mag toe-eigenen.

6. Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) - 84 score
De Frans international is de laatste keeper met een kwaliteitsscore van 84. Zijn goede reflexen zijn bekend over de hele wereld en hij keepte ook afgelopen seizoen zeer solide bij Tottenham Hotspur. Drie van de vijf wedstrijden op het WK in Brazilië hield hij de nul. Mede hierdoor behoudt hij dezelfde score als vorig jaar.

5. Iker Casillas (Real Madrid) - 85 score
Iker Casillas was jarenlang de onomstreden nummer één onder de lat bij Real Madrid. Echter wordt zijn positie steeds vaker ter discussie gesteld. Vorig seizoen keepte hij 'slechts' de bekerwedstrijden van De Koninklijke. Dat Real Madrid zich na twaalf jaar eindelijk weer Champions League-houder mag noemen, bewijst dat de 156-voudig international zijn doel nog steeds fantastische kan verdedigen. Ondanks dat ziet hij zijn waarde bij FIFA 15 met één puntje dalen ten opzichte van het jaar ervoor.

4. Petr Cech (Chelsea) - 85 score
De recordhouder van het aantal clean sheets in het Chelsea-shirt kende een geweldig seizoen. Helaas moesten The Blues het de laatste weken van het seizoen stellen zonder de Tsjechische doelman. Hij raakte in de halve finale van de Champions League geblesseerd tegen Atletico Madrid. Echter was iedereen daarvoor al overtuigd van zijn keeperskunsten. Hierdoor behoudt hij zijn score van 85 punten.

3. Thibaut Courtois (Chelsea) - 85 score
Thibaut Courtois kende een uiterst succesvol jaar met Atletico Madrid. De Spanjaarden deden tot het laatst mee om de prijzen op zowel nationaal als internationaal niveau. De huurling van Chelsea had een noemenswaardig aandeel in deze prestatie. De talentvolle Belg is teruggekeerd bij zijn daadwerkelijke werkgever in Londen. Het gevecht met Petr Cech om de vaste plek onder de lat wordt naar verwachting een ware titanenstrijd. Zijn score van 85 is één punt hoger in vergelijking met FIFA 14.

2. Gianluigi Buffon (Juventus) - 86 score
De Italiaanse routinier Gianluigi Buffon handhaaft deze editie zijn toegekende aantal punten (86). De trouwe clubkeeper van Juventus won dit seizoen voor de vijfde keer het landskampioenschap met De Oude Dame. Ondanks zijn 36 jaar is Buffon nog steeds van onschatbare waarde voor de Italiaanse grootmacht. 

1. Manuel Neuer (Bayern München) - 87 score
De terechte lijstaanvoerder is uiteraard Manuel Neuer. De jonge sluitpost heeft zijn prijzenkast al goed gevuld met onder andere de Champions League, het Duitse landskampioenschap en de wereldcup. Neuer bekroonde zijn geweldig seizoen met de Golden Glove op het wereldkampioenschap. Dit alles doet zijn FIFA-score met één punt stijgen tot 87, wat hem de beste doelman van het populaire spel maakt.