'Ik begreep dat Dordt vorig jaar minder dan 10 shirts verkocht, nu zijn het er 2000'
"Ik zeg altijd tegen de jongens dat als we een wedstrijd winnen, er na de wedstrijd een dansje volgt!"

'Ik begreep dat Dordt vorig jaar minder dan 10 shirts verkocht, nu zijn het er 2000'

14-08-2014 11:56
7

FC Dordrecht verraste tijdens de eerste speelronde in de Eredivisie vriend en vijand. De promovendus boekte bij de terugkeer op het hoogste niveau een knappe uitzege op bezoek bij sc Heerenveen (1-2).

Negentien jaar ontbrak FC Dordrecht in de Eredivisie. De zege in Friesland werd op waarde geschat, blijkt op de website Heldenonline.nl. Bezoekers van de site riepen Dordt uit tot 'Held van de Week'. "Dat geeft aan dat heel veel mensen verrast zijn door wat wij geflikt hebben in Heerenveen. Van te voren had men niet heel veel vertrouwen in ons, denk ik", zegt trainer Ernie Brandts, die stelt dat de overwinning de club 'een enorme boost' geeft.

"Ik heb begrepen dat de club vorig jaar minder dan tien shirts wist te verkopen, dit jaar zijn er al zo'n tweeduizend shirts over de toonbank gevlogen. De seizoenkaarten lopen ook als een trein. Voor de komende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle is het stadion dan ook nagenoeg uitverkocht, dat is prettig. Ik denk dat we elke thuiswedstrijd voor een vol stadion zullen spelen. Voor de spelers is dat een enorme stimulans."

Volgens Brandts blijven beide beentjes stevig op de grond in Dordrecht. "Nu moet de focus weer bij de komende wedstrijd tegen Zwolle liggen. Ik merk dat die focus er is en de spelersgroep er zeer professioneel mee omgaat", reageert Brandts, die net als de spelers en staf van de club uitgelaten reageerde na afloop van het duel met Heerenveen.

"Ha, ik zeg altijd tegen de jongens dat als we een wedstrijd winnen, er na de wedstrijd een dansje volgt! Dat deed ik niet alleen hier, maar ook bij andere clubs. De sfeer bij Dordrecht is gewoon heel ontspannen, zowel in de spelersgroep als bij de technische staf", aldus Brandts tegenover Helden.