'Turkse club meldt zich in Groningen voor overbodige spits'
Zeefuik mogelijk naar Turkije

'Turkse club meldt zich in Groningen voor overbodige spits'

16-08-2014 13:57

Genero Zeefuik vervolgt zijn voetballoopbaan mogelijk in de Turkse tweede divisie. Samsunspor zou hebben gemeld voor de bij FC Groningen overbodig verklaarde aanvaller, dat bereid is om te praten over een transfer.

Volgens het Turkse Haber Gazetesi en Samsun Hedya Haber heeft Samsunspor serieuze belangstelling voor Zeefuik en de onderhandelingen met Groningen-directeur Hans Nijland zouden zelfs al van start zijn gegaan. Ümit Gürsoy, manager van de Turkse club, zou zondagmiddag in de Euroborg aanwezig zijn wanneer Groningen het voor voor eigen publiek opneemt tegen Heracles Almelo.

Een overstap naar Samsunpor zou voor Zeefuik zijn eerste buitenlandse avontuur zijn. De Turkse club eindigde afgelopen seizoen op de vijfde plaats in de Turkse TFF 1.Lig. Zeefuik speelde de laatste seizoenen behalve voor FC Groningen voor NEC, FC Dordrecht, Almere City en PSV. Bij laatstgenoemde club doorliep de 24-jarige aanvaller de jeugdopleiding. In zijn loopbaan kwam de fysiek sterke spits tot 156 officiële duels en 34 doelpunten.