Zuid-Koreaanse voetbalbond niet in zee met Van Marwijk
Gesprekken stukgelopen volgens voetbalbond

Zuid-Koreaanse voetbalbond niet in zee met Van Marwijk

17-08-2014 08:36

Zuid-Korea moet verder met de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. De voetbalbond voerde gesprekken met Bert van Marwijk, maar dit resulteerde niet in een aanstelling van de Nederlander.

Het nieuws over de stukgelopen onderhandelingen werd op zondag wereldkundig gemaakt door de Zuid-Koreaanse voetbalbond. Van Marwijk had eerder te kennen gegeven interesse te hebben in de functie en de Aziaten zagen in de oud-trainer van onder andere Feyenoord en Hamburger SV de ideale kandidaat om de openstaande vacature in te vullen.

Volgens Zuid-Koreaanse media wenste Van Marwijk meer tijd door te brengen in Nederland dan in het land van zijn beoogde nieuwe werkgever. Dit zou volgens de berichten rondom de onderhandelingen een van de redenen zijn waarom het niet tot een getekende overeenkomst kwam met de trainer/coach.

De vorige Koreaanse bondscoach, Hong Myung-bo, nam ontslag na het afgelopen WK in Brazilië. Daar speelde de huidige nummer 57 op de FIFA-ranglijst in de groepsfase drie matige wedstrijden en werd laatste in een poule met Rusland, België en Algarije. De bond gaat nu met andere gegadigden om tafel en stelt vermoedelijk in de tussentijd een interim-coach aan.

Van Marwijk wist in 2010 met Oranje de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika te halen. Daarin was Spanje te sterk. De Nederlander was daarna trainer bij het Duitse Hamburger SV.