Barcelona-debuut Suarez 'toetje' in Catalaanse sterrenshow

Barcelona-debuut Suarez 'toetje' in Catalaanse sterrenshow

Gepubliceerd: maandag 18 augustus 2014 om 22:38ma 18-08-2014 om 22:38

Luis Suarez heeft voor het eerst sinds zijn bijtincident op het WK speelminuten gemaakt. De Uruguayaan maakte zijn officieuze debuut bij FC Barcelona, dat een oefenduel met het Mexicaanse Leon overtuigend won (6-0).

Heel Camp Nou had er maandagavond naar uitgekeken: Suarez in een Barcelona-shirt. De Uruguayaan, die deze zomer voor 81 miljoen euro werd overgenomen van Liverpool, werd voorafgaand aan het duel officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst. Vervolgens moest de aanvaller lange tijd toezien hoe Barcelona gehakt maakte van Leon.

Op aangeven van Neymar zorgde Lionel Messi al na twee minuten voor de openingstreffer, waarna eerstgenoemde zelf met een subtiel lobje voor 2-0 zorgde. Neymar was vervolgens ook verantwoordelijk voor de derde Catalaanse treffer en daarmee gelijk de ruststand. Toen talent Munir na rust met twee doelpunten voor de 5-0 tussenstand zorgde, was het na 75 minuten zover.

Suarez werd onder luid applaus binnen de lijnen gebracht door Barcelona-trainer Luis Enrique. De oud-Ajacied kwam in tegenstelling tot Sandro niet meer tot scoren. Suarez zal voorlopig weer vanaf de tribune moeten toekijken, want vanwege zijn langdurige schorsing mag hij niet meespelen in officiële duels van Barcelona.

Luis Suarez ontvangt een warm welkom in Camp Nou:

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws