In het kort: Kuyt trefzeker tegen AS Roma, Cech krijgt vertrouwen

In het kort: Kuyt trefzeker tegen AS Roma, Cech krijgt vertrouwen

19-08-2014 23:31
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Fenerbahce spectaculair gelijk tegen Roma
AS Roma en Fenerbahce hebben elkaar in een aantrekkelijk oefenduel op een 3-3 gelijkspel gehouden. Namens de Turken was Dirk Kuyt eenmaal trefzeker. De Katwijker benutte een strafschop. Bij de Romeinen maakte Urby Emanuelson zijn opwachting, hij verving Ashley Cole.

Cech wel nummer één in Tsjechië

Petr Cech verdedigt op dinsdag 9 september normaal gesproken het doel van Tsjechië tijdens het eerste kwalificatieduel voor het EK met het Nederlands elftal. De bij Chelsea op het tweede plan geraakte keeper staat bij bondscoach Pavel Vrba voorlopig niet ter discussie.

"Maar we spreken wel regelmatig met elkaar over zijn situatie'", vertelde hij dinsdag in Praag. José Mourinho kiest bij Chelsea voorlopig voor Thibaut Coutois. De Belg verdedigde maandag ook het doel van de topclub uit Londen tijdens het competitieduel met Burnley (3-1). Cech staat al sinds 2004 onder contract bij Chelsea.

Manchester City verhuurt miljoenenaankoop
Bruno Zuculini speelt het komende jaar weer in de Primera División. Valencia huurt de controlerende middenvelder voor één seizoen van Manchester City, dat de 21-jarige Argentijn deze zomer overnam van Racing Santander. Zuculini staat te boek als één van de grootste talenten van Argentinië, al speelde hij nog geen interland voor de vice-wereldkampioen. Op zestienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor Santander.

Noorse reus stopt als international
De Noorse verdediger Brede Hangeland stopt als international. De 33-jarige speler van Crystal Palace kwam in twaalf jaar tot 91 wedstrijden en vier doelpunten voor zijn land. "Ik heb de afgelopen jaren veel van mijn lichaam gevraagd en op 33-jarige leeftijd voelt het goed om te stoppen als international", zei Hangeland dinsdag. "Er is nooit een goed moment voor zo'n besluit, maar voor de start van de EK-kwalificatie is dan nog het beste." Noorwegen opent de kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk op 9 september in Oslo tegen Italië.

Colombia langer door met bondscoach Pékerman
José Pékerman heeft zijn contract als bondscoach van Colombia dinsdag verlengd tot 2018. De 64-jarige Argentijnse trainer haalde op het afgelopen WK in Brazilië de kwartfinale, waarin Colombia werd uitgeschakeld door het gastland. Pékerman begon in 2012 als bondscoach en kan nu dus aan de volgende WK-cyclus beginnen op weg naar mondiale toernooi dat over 4 jaar wordt gehouden in Rusland.

Rusland verzet zich na gesprek met Blatter
Rusland verzet zich tegen een mogelijke inkrimping van het aantal speelsteden op het WK 2018. Momenteel zijn twaalf stadions in elf steden uitverkoren, maar de FIFA wil dat beperken tot tien stadions in negen steden. FIFA-voorzitter Sepp Blatter en de Russische minister van Sport Witali Moetko hebben het onderwerp afgelopen weekend in Sotsji besproken, meldt de wereldvoetbalbond dinsdag.

Kuipers fluit Eredivisie-topper in Amsterdam
De Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV, komende zondag in de Amsterdam Arena, staat onder leiding van Björn Kuipers. Dat maakt de KNVB dinsdag bekend. De leidsman wordt in de hoofdstad bijgestaan door assistenten Van Roekel, Zeinstra en Wiedemeijer. Het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht is door de KNVB toegewezen aan Kevin Blom. Danny Makkelie mag na een weekje rust het duel tussen NAC Breda en FC Twente fluiten.

Aanstellingen arbiters in Eredivisie:

Vrijdag 22 augustus:
20.00 uur: Heracles Almelo - SC Cambuur: Van Sichem

Zaterdag 23 augustus:
18.30 uur: Willem II - AZ: Kamphuis
19.45 uur: sc Heerenveen - Excelsior: Van de Graaf
20.45 uur: Go Ahead Eagles - FC Dordrecht: Braamhaar

Zondag 24 augustus:
12.30 uur: PEC Zwolle - Vitesse: Higler
14.30 uur: ADO Den Haag - FC Groningen: Liesveld
14.30 uur: NAC Breda - FC Twente: Makkelie
14.30 uur: Feyenoord - FC Utrecht: Blom
16.45 uur: Ajax - PSV: Kuipers

Den Bosch heeft weer beet bij Juventus
FC Den Bosch heeft de derde huurling van Juventus aan de selectie weten toe te voegen. Elvis Kabashi (20) komt de rest van dit seizoen uit voor de Brabantse formatie uit de Jupiler League. Dat maakte Den Bosch dinsdag bekend. Eerder huurde Den Bosch al Edoardo Ceria en Filippo Penna van Juve. Alle drie de spelers maakten in Italië deel uit van het opleidingsteam van de regerend landskampioen.

'Grote' Advocaat maakt Petrovic blij
Zeljko Petrovic (48) gaat aan de slag als assistent-trainer van Dick Advocaat, die onlangs werd benoemd tot bondscoach van Servië. De geboren Montenegrijn hoopt ooit weer eens hoofdtrainer te zijn, maar is in De Telegraaf dolblij met de kans die Advocaat hem biedt. "Ik vind het een grote eer en ik ben trots dat ik door een grote trainer als Dick Advocaat ben gevraagd om zijn assistent te zijn", aldus Petrovic, die als speler van PSV ook al eens met Advocaat samenwerkte.