PEC-opponent voelt druk: Het gevoel dat we Tsjechië vertegenwoordigen
"Internationaal hebben we de afgelopen periode geen successen geboekt"

PEC-opponent voelt druk: "Het gevoel dat we Tsjechië vertegenwoordigen"

20-08-2014 20:01
3

PEC Zwolle opent donderdagavond het Europa League-avontuur met een thuiswedstrijd tegen Sparta Praag. In het Tsjechische kamp leeft de drang om goed te presteren sterk.

Na de uitschakeling van Slovan Liberec, Mlada Boleslav en Viktoria Plzen is Sparta Praag de enige overgebleven ploeg uit Tsjechië. "We hebben het gevoel dat we Tsjechië vertegenwoordigen in Europa. De druk is hoog", sprak coach Vitezslav Lavicka, geciteerd door RTV Oost. "Internationaal hebben we de afgelopen periode geen successen geboekt."

"Het is ons dit jaar in de Champions League ook niet gelukt, maar dit is voor ons een tweede kans om te laten zien wat we kunnen", aldus de oefenmeester. Hij kan geen beroep doen op Lukas Vácha (schorsing) en Mario Holek (blessure). Lukas Marecek (ex-sc Heerenveen) zal in de basis starten.

Marecek
Het kunstgrasveld werd rond de afsluitende training volop bespreken. "We hebben in Tsjechië nu twee dagen op kunstgras getraind", vertelde middenvelder Marecek. "Dat was wel iets ander kunstgras dan wat hier ligt, maar we hebben er inmiddels redelijk aan kunnen wennen."