Heerenveen haalt weer aanvaller: Verdedigers hebben hekel aan types als ik

Heerenveen haalt weer aanvaller: "Verdedigers hebben hekel aan types als ik"

Gepubliceerd: donderdag 21 augustus 2014 om 13:34do 21-08-2014 om 13:34

Na Sam Larsson heeft sc Heerenveen er opnieuw een aanvaller bij. Jeroem Lumu keert terug naar de Eredivisie en tekent in het Abe Lenstra Stadion een contract voor één seizoen, meldt de club donderdag.

De negentienjarige Lumu komt transfervrij over van het Bulgaarse Ludogorets, vorig seizoen tegenstander van PSV in de Europa League. Lumu speelde uiteindelijk slechts een half jaar bij Ludogorets, dat hem begin 2014 over nam van Willem II. In zijn contract bij Heerenveen is een verbintenis voor een extra seizoen opgenomen.

Lumu had bij Ludogorets nog een driejarig contract, maar de stap naar het buitenland viel hem zwaar, waardoor de verbintenis in onderling overleg werd verscheurd. "Achteraf was het buitenland misschien geen verstandige keuze. Ik ben te vroeg uit Nederland vertrokken", vertelt Lumu op de clubsite van de Friezen.

"Ik wil spelen in de Eredivisie en Heerenveen is voor jonge spelers een ideale club. Kijk maar naar het verleden welke aanvallers hier doorgebroken zijn. Dat zegt genoeg", aldus Lumu, die zichzelf nog even voorstelt. "Ik ben behendig en snel. Verdedigers hebben een hekel aan types als ik."

Manager voetbalzaken Hans Vonk is blij met de komst van Lumu. "Wij hopen hem bij Heerenveen weer aan het voetballen te krijgen. Als dat lukt, kunnen we veel plezier aan Jeroen beleven", denkt Vonk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws