Cocu verrast met beslissing: Snap dat het voor de buitenwacht een aparte keuze is
Pasveer had basisplaats zelf ook niet zien aankomen

Cocu verrast met beslissing: "Snap dat het voor de buitenwacht een aparte keuze is"

21-08-2014 23:14
4

De basisplaats van Remko Pasveer bij PSV heeft de doelman zelf ook verrast. De van Heracles Almelo overgekomen sluitpost was dolblij dat hij tegen Shakhter Soligorsk zijn Europese debuut mocht maken.

PSV-coach Phillip Cocu passeerde Jeroen Zoet ten faveure van Pasveer, die zijn doel schoon hield tegen de Wit-Russen. "Het is uitgelegd als een beloning voor de manier waarop ik me bij PSV heb gemanifesteerd", aldus de doelman tegenover Voetbal International. "Ik snap dat het voor de buitenwacht een beetje een aparte keuze is. Maar voor mij is het natuurlijk een hartstikke mooie blijk van waardering. Dit is mijn Europese debuut."

Of Pasveer komende zondag in de competitietopper tegen Ajax ook weer onder de lat staat, weet de doelman zelf ook niet. "Hoe het zondag verder gaat, beslist de trainer. Alles is duidelijk voor ons. Ik ben hier om de concurrentiedruk zo hoog mogelijk te houden." Volgens Cocu nam Zoet de keuze voor Pasveer goed op. "Zoet heeft de keuze goed opgevangen. Natuurlijk wil hij alle wedstrijd spelen. Dat begrijp ik ook heel goed."