Vloet op avontuur in Griekenland: Manier van werken ingrijpend veranderd
"Tot voor kort was het hier bijvoorbeeld niet mogelijk om krachttraining te doen"

Vloet op avontuur in Griekenland: "Manier van werken ingrijpend veranderd"

23-08-2014 10:38
1

Wiljan Vloet was de afgelopen drie seizoenen algemeen en technisch directeur bij Sparta Rotterdam. Die club heeft hij achter zich gelaten voor een avontuur in Griekenland, waar hij als trainer van promovendus Niki Volou zaterdag het seizoen begint met een wedstrijd tegen Olympiakos. De aanloop naar dat duel was turbulent, want in een paar maanden tijd heeft de Nederlander veel aangepast.

"Van de selectie van vorig seizoen zijn nog maar zeven spelers over", zegt Vloet in gesprek met Voetbal International. "Voor hen is de manier van werken ingrijpend veranderd. Tot voor kort was het hier bijvoorbeeld niet mogelijk om krachttraining te doen. Ook een hartslagmeter hadden de spelers nog nooit gezien, nu heeft iedere speler er eentje om tijdens het trainen."

"Ook voor de voor Nederlanders logische zaken zoals voedingsvoorschriften, arbeid/rustverhouding was op de club weinig tot geen aandacht. En verder zijn de trainingen denk ik iets gevarieerder dan ze bij Niki Volos gewend waren; in plaats van alleen maar rennen doen we veel oefenvormen met de bal", aldus Vloet.

De oefenmeester heeft niets te klagen over het leven in Griekenland. "Al moet je voor het voetbal wel enkele aanpassingen doen. Zo kun je hier na tien uur 's ochtends echt niet meer trainen, dan is het al 38 graden... Dat laatste was bijvoorbeeld ook voor Kees Luijckx wennen. De hitte in combinatie met de nieuwe omgeving en andere cultuur; dat was in het begin afzien."

Vloet begint met Niki Volou met een wedstrijd tegen Olympiakos, de club die in zestien van de laatste achttien seizoenen kampioen wist te worden. "Tijdens de voorbereiding heb ik wel een redelijk beeld gekregen van Olympiakos. Deze zomer hebben ze naast Ibrahim Afellay nog eens megaveel spelers aangetrokken. Het onderlinge verschil is enorm, de begroting van Olympiakos is zó veel hoger. Bij Niki Volos heb ik drie buitenlandse spelers in de selectie en slechts vier jongens die ouder zijn dan 24. We zullen het straks vooral moeten hebben van onze strijd en power."