Nuytinck en Anderlecht terug aan kop na overwinning in spaarstand
Benauwde overwinning op Waasland-Beveren

24-08-2014 16:54

Anderlecht heeft zondag de draad weer opgepakt in de Belgische competitie. Na het eerste puntenverlies van dit seizoen, vorige week bij Westerlo (2-2), won de landskampioen in het eigen Constant Vanden Stock-stadion in de spaarstand met 1-0 van Waasland-Beveren.

Overtuigend was het spel van Anderlecht zondag niet, maar door een doelpunt aan het begin van de tweede helft van Nathan Kabasele werd er wel gewonnen. Uit een corner schoof hij de bal bij de tweede paal binnen. De bezoekers zochten daarna nog driftig naar de gelijkmaker, maar Anderlecht hield stand.

Bram Nuytinck, die kort voor rust geel kreeg, speelde de hele wedstrijd bij 'Paars-Wit', dat met dertien punten uit vijf wedstrijden aan kop gaat in België. Anderlecht wordt op drie punten gevolgd door AA Gent, dat vrijdag op bezoek bij Racing Genk de eerste nederlaag van dit seizoen incasseerde (3-2). De club uit Brussel speelt volgende week de topper tegen Club Brugge.