Kuyt blij na winst Supercup in 'vijandige sfeer': Goed begin van het seizoen
"Na de landstitel en de bekerwinst was dit de enige prijs in Turkije die ik nog niet gewonnen had"

Kuyt blij na winst Supercup in 'vijandige sfeer': "Goed begin van het seizoen"

27-08-2014 07:35
1

Dirk Kuyt heeft dinsdagavond weer een prijs in de wacht weten te slepen. Met Fenerbahçe was hij na het nemen van strafschoppen te sterk voor Galatasaray. De Katwijker speelde honderdtwintig minuten mee in het duel om de Turkse Supercup.

"Dit is een goed begin van het seizoen", zegt Kuyt met een grote glimlach op het gezicht tegenover De Telegraaf. Het duel werd gespeeld in de westelijke provincie Manisa, omdat daar in mei van dit jaar een mijnramp plaatshad. Bij de ramp kwamen 274 mijnwerkers om het leven. "Het was een steunbetuiging aan de mensen daar. We speelden daardoor wel in een oud, klein stadion, op een slecht veld, maar de sfeer was als vanouds vijandig."

Kuyt begon in de basis en stond ook de hele verlenging op het veld. "Na het WK heb ik in de vakantie een beetje afgebouwd, omdat het me op mijn leeftijd niet verstandig leek om in één keer niets te doen. Na twee weken rust ben ik langzaam weer gaan trainen en toen ik me op 12 augustus in Istanbul meldde, bleek ik niet veel conditie te hebben verloren."

"Ik ben eigenlijk direct bij de groep aangesloten en heb extra getraind om nog meer inhoud te krijgen. Een week voor de wedstrijd om de supercup heb ik zelf aangegeven dat ik er graag bij was, omdat het na het behalen van de landstitel en de bekerwinst de enige prijs in Turkije was, die ik nog niet had gewonnen. Dat ik het twee uur zou volhouden, had ik zelf ook niet verwacht", aldus Kuyt, die de eerste strafschop van de penaltyreeks raak schoot.