'Benfica mengt zich in strijd om handtekening Van Ginkel'
Portugese club zet zinnen op door AC Milan gewilde Chelsea-middenvelder

'Benfica mengt zich in strijd om handtekening Van Ginkel'

27-08-2014 08:00

De kans is groot dat Marco van Ginkel nog voor 1 september Chelsea verlaat voor een nieuwe club. AC Milan had goede hoop de middenvelder tijdelijk over te kunnen nemen van de Engelse club, de Italianen krijgen echter concurrentie van Benfica. De Portugese club ziet in de Nederlander een ideale versterking voor de huidige selectie.

Van Ginkel heeft bij Chelsea te maken met een moordende concurrentiestrijd. Voor drie tot vier posities op het middenveld heeft trainer José Mourinho de keuze uit tien middenvelders. De 21-jarige Van Ginkel moest vorig seizoen lange tijd toekijken door een kruisbandblessure. Hij wil nu speeltijd, zaakwaarnemer Karel Jansen sprak al met Chelsea om het te hebben over het perspectief van de voormalig Vitesse-speler.

AC Milan leek de oplossing te bieden. De Italiaanse club had goede hoop Van Ginkel voor een jaar te kunnen huren van Chelsea. "Wij zijn optimistisch over de kans van slagen", zei AC Milan-directeur Adriano Galliani dinsdag tegenover Sky Italia. Achter de schermen is Benfica echter ook bezig met het aantrekken van de aanvallende middenvelder. De Portugese club, die een nauwe band heeft met Chelsea, wil het talent eveneens huren, meldt De Telegraaf.