Ludogorets en Misidjan na bizarre wedstrijd naar Champions League
Oud-speler van Willem II kan zich etaleren op allerhoogste niveau

27-08-2014 23:42
6

Ludogorets Razgrad heeft zich woensdagavond als laatste ploeg voor het hoofdtoernooi van de Champions League geplaatst. De club uit Bulgarije won voor eigen publiek de noodzakelijke strafschoppenserie van Steaua Boekarest.

De Bulgaarse landskampioen Ludogorets leidde na reguliere speeltijd en verlenging met 1-0, door een doelpunt in de negentigste minuut van Wanderson. Steaua Boekerest won vorige week voor eigen publiek eveneens met 1-0.

De Nederlander Virgil Misidjan, die in de Eredivisie uitkwam voor Willem II, had een basisplaats bij de thuisploeg. Zijn landgenoot Nicandro Breeveld speelde de hele wedstrijd voor Steaua Boekerest. De Surinamer kreeg een gele kaart.

Ludogorets verloor in de slotminuut van de verlenging doelman Vladislav Stoyanov met een rode kaart. Daardoor moest veldspeler Cosmin Moti in het doel staan tijdens de strafschoppenserie. Ook met hem onder de lat, hij stopte twee penalty's, bereikte Ludogorets voor het eerst in de historie het hoofdtoernooi van de Champions League.