Bedroevend PSV pakt dankzij schitterende goals Depay volle pond
Eindhovenaren naar groepsfase Europa League

28-08-2014 20:50
17

PSV heeft zich donderdagavond zoals verwacht geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Het spel van de ploeg van Philip Cocu tegen Shakhtyor Soligorsk was niet om aan te zien, maar dankzij twee bevliegingen van Memphis Depay werd er toch met 0-2 gewonnen. Dat was na de eerdere 1-0 zege in Eindhoven ruim voldoende.

Cocu verraste enigszins met zijn basisformatie. Oscar Hiljemark verving zoals verwacht Georginio Wijnaldum, de middenvelder die wegens lichte hamstringklachten was achtergebleven in Eindhoven. Opmerkelijk was wel de basisplaats voor Jürgen Locadia op de rechterflank. De aanvaller kreeg de voorkeur boven Luciano Narsingh, afgelopen zondag met een doelpunt en assist nog heel belangrijk tegen Ajax (3-1). Linksback Jetro Willems moest plaatsmaken voor Abel Tamata.

PSV probeerde de vorige week verkregen voorsprong aanvankelijk vooral te verdedigen. De koploper van de Eredivisie nam weinig risico en probeerde de doelman van de thuisclub aanvankelijk vooral met afstandschoten te passeren. Memphis Depay claimde in de 51ste minuut vergeefs een strafschop toen hij een tikje kreeg van Andrei Lushnik. Arbiter Simon Lee Evans uit Wales oordeelde dat de gevaarlijkste speler van PSV te makkelijk naar de grond ging.

PSV creëerde weinig mogelijkheden. De thuisclub bracht doelman Jeroen Zoet ook nauwelijks in verlegenheid. Zo kregen de zo'n 5000 toeschouwers in Borisov, waaronder acht fans van PSV, een saai duel voorgeschoteld. Halverwege de tweede helft leek Joshua Brenet zijn ploeg alsnog in de problemen te brengen. De rechtsback van PSV mocht van geluk spreken dat hij niet voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart kreeg.

Met invaller Narsingh in de gelederen had PSV de dubbele ontmoeting al eerder kunnen beslissen. Zo miste Depay een prachtige kans op 0-1. Met een doelpunt in de voorlaatste minuut en in blessuretijd revancheerde de gevaarlijke aanvaller zich echter nog ruimschoots voor die misser.