Rutten ziet kansen: Al weet ik wel dat die ploeg een goede spits heeft
"Standard Luik is met name in eigen huis sterk"

Rutten ziet kansen: "Al weet ik wel dat die ploeg een goede spits heeft"

29-08-2014 15:36
2

Het wordt voor Feyenoord een lastige klus om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Voor de groepsfase werden de Rotterdammers vrijdag ingedeeld met regerend kampioen Sevilla, Standard Luik en HNK Rijeka. 

Fred Rutten ziet vooral het positieve in de ook niet onmogelijke loting. "Elke tegenstander is lastig, maar we spelen tegen mooie clubs. Het valt daarnaast mee hoe ver we moeten reizen. Dat is in het voordeel vanwege het ritme van spelen op donderdag en zondag", verklaarde hij. "In Sevilla kan het letterlijk en figuurlijk heet zijn. Sevilla heeft gewoon een heel goed elftal."

Rutten erkende dus dat het lastig wordt om van Sevilla te winnen, maar tegen Standard en Rijeka ziet de oefenmeester zeker kansen. "Standard Luik is met name in eigen huis sterk, al is die ploeg in de zomer een paar belangrijke spelers kwijtgeraakt. HNK Rijeka is het minst bekend bij ons, al weet ik wel dat die ploeg een goede spits heeft." De 23-jarige Andrej Kramarić speelde tot op heden 29 competitiewedstrijden voor Rijeka en maakte daarin liefst 25 goals. Dit seizoen scoort hij gemiddeld 1,8 doelpunten per wedstrijd.

Speelschema
Feyenoord begint de Europa League op 18 september met een uitwedstrijd tegen titelhouder Sevilla. Het volledige programma:
18 september: Sevilla - Feyenoord
2 oktober: Feyenoord - Standard Luik
23 oktober: Rijeka - Feyenoord
6 november: Feyenoord - Rijeka
27 november: Feyenoord - Sevilla
11 december: Standard Luik - Feyenoord