HSV genadeloos onderuit, Heitinga en Beerens verliezen bij Leverkusen
Hertha wacht nog op eerste competitiezege

HSV genadeloos onderuit, Heitinga en Beerens verliezen bij Leverkusen

30-08-2014 17:39
2

Hamburger SV heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen niet gewonnen. HSV ging zaterdag in eigen stadion pijnlijk met 3-0 onderuit tegen promovendus SC Paderborn. De formatie uit Noord-Duitsland verloor bovendien Rafael van der Vaart, die na 37 minuten werd gewisseld vanwege een bovenbeenblessure.

De doelpunten van Paderborn werden gemaakt door Elias Kachunga, Mario Vrancic en Moritz Stoppelkamp. HSV, dat het eerste duel gelijkspeelde, staat door de nederlaag in de onderste regionen. Er werd bovendien nog niet gescoord. Ook Hertha BSC wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van basisspelers John Heitinga en Roy Beerens kon niet stunten bij Bayer Leverkusen, dat met 4-2 won en voorlopig koploper is.

Hertha, gecoacht door Jos Luhukay, kwam in de BayArena wel twee keer op voorsprong, maar kon niet standhouden. Werder Bremen kwam met Eljero Elia op het veld niet verder dan 1-1 tegen Hoffenheim. VfL Wolfsburg, zonder Bas Dost, verspeelde voor eigen publiek in de slotfase punten tegen Eintracht Frankfurt. De net ingevallen Vaclav Kadlec maakte 5 minuten voor tijd gelijk: 2-2. FC Köln won op bezoek bij VfB Stuttgart met 2-0. Landskampioen Bayern München komt op later op zaterdag nog in actie tegen Schalke 04.

Uitslagen Bundesliga:
Bayer Leverkusen - Hertha BSC 4-2
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2-2
Werder Bremen - 1899 Hoffenheim 1-1
VfB Stuttgart - 1. FC Köln 0-2
Hamburger SV - SC Paderborn 0-3