Vermeer voor vier jaar Feyenoorder: Deze club sprak me het meest aan
Rotterdammers troeven AZ en Manchester United af

Vermeer voor vier jaar Feyenoorder: "Deze club sprak me het meest aan"

01-09-2014 12:53
20

Het is definitief: Kenneth Vermeer verhuist per direct van Ajax naar Feyenoord. De sluitpost heeft in De Kuip een contract voor vier seizoenen getekend, bevestigt de Rotterdamse club.

Vermeer meldde zich maandagochtend voor een medische keuring, die hij zonder problemen afwerkte. De 28-jarige sluitpost, die ook in de belangstelling stond van AZ en Manchester United, zette vervolgens zijn handtekening onder een verbintenis tot de zomer van 2018. Hij kost Feyenoord naar verluidt 750.000 euro.

"Er was een aantal clubs geïnteresseerd, maar Feyenoord sprak me het meest aan", reageert Vermeer op zijn gevoelige transfer. "Dit is een mooie en grote club met een trouwe aanhang. Dat heb ik de laatste jaren ervaren als tegenstander, ik kan niet wachten om nu in Feyenoord-shirt in De Kuip te gaan spelen. Bovendien is Feyenoord vol ambitie om voor het hoogst haalbare te gaan. Dat is wat ik zoek in een club. Daarom is dit een heel bewuste keuze."

Volgens Martin van Geel kon hij een dergelijk buitenkansje niet laten liggen. "Kenneth is een heel goede keeper, heeft veel ervaring in de Eredivisie en hij heeft tevens een flink aantal wedstrijden op Champions League-niveau gekeept", zegt de technisch directeur op de clubsite. "We zijn ervan overtuigd dat Kenneth met zijn kwaliteiten een meerwaarde zal zijn voor Feyenoord."