'Feyenoord hield geen rekening met Ajax-sentiment': Wereld is hard en straight

'Feyenoord hield geen rekening met Ajax-sentiment': "Wereld is hard en straight"

02-09-2014 11:02
19

De transfer van Kenneth Vermeer van Ajax naar Feyenoord is zeer waarschijnlijk de meest besproken overgang, toch zeker in Nederland, van deze zomer. De Rotterdammers zorgden daarmee voor gevoelig nieuws. Technisch directeur Martin van Geel besefte dat en zegt dat de club er ook zeker rekening mee hield.

"Maar we willen een topclub zijn", reageert Van Geel tegenover De Telegraaf. "We hebben de afgelopen jaren stappen gemaakt en willen meedoen om de titel en in Europa spelen. Nu kregen we de mogelijkheid om een van de beste keepers vast te leggen."

"Menselijk is het moeilijk om die boodschap naar de huidige eerste keeper Erwin Mulder en de tweede keeper Warner Hahn te brengen, zoals we zondagavond na de wedstrijd tegen FC Twente in De Kuip deden. Maar professioneel gezien is het minder moeilijk. We nemen namelijk de beste beslissing voor de club. Deze wereld is hard en straight", voegt de td toe.

Ajax-gevoelens doen er niet toe in Rotterdam
De sentimenten van de Feyenoord-fans zijn dus in overweging genomen. Dat geldt niet voor de gevoelens in Amsterdam, weet de ochtendkrant. Ajax nam afgelopen jaar de 'gouden tweeling' Quinten en Jurrien Maduro (C-junioren) over uit de jeugdopleiding van Feyenoord en een jaar eerder bewandelde spits en topscorer Noa Lang (nu B-junior) hetzelfde pad. Allemaal met veel tegenzin van Feyenoord.

De Rotterdammers hielden de daarover onstane woede binnenskamers, omdat zij wilden voorkomen dat de achterban zich ging roeren over deze 'roof' van toptalenten. Feyenoord zag hierdoor 'weinig bezwaren om Vermeer weg te halen uit de Arena', schrijft De Telegraaf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie