Nederlands talent bij Chelsea: Mourinho wil me bij de groep houden

  Nederlands talent bij Chelsea: "Mourinho wil me bij de groep houden"

  zondag 7 september 2014 om 07:21

  Nathan Ake lijkt dit seizoen een echte kans te krijgen in het eerste elftal van Chelsea. Het talent kon tijdens de voorgaande transferperiode rekenen op belangstelling van meerdere clubs, maar manager Jose Mourinho gaf geen toestemming voor een verhuurperiode.

  "Hij heeft gezegd dat hij me echt bij de groep wilde houden. Niet veel jongens van negentien spelen al in de basis bij zo’n club, al lijken heel veel mensen dat soms wel te verwachten. Ik weet dat ik nog tijd heb en Mourinho is tevreden tot nu toe", aldus Ake tegenover De Telegraaf.

  Het talent is zeer te spreken over de werkwijze van zijn wereldberoemde trainer/coach. "De manier waarop hij iets zegt en dingen duidelijk maakt bij trainingen. Als je bijvoorbeeld je voet terugtrekt, dan wordt hij boos. Hij houdt van mensen die elk moment álles geven en laat dan zien dat hij dat van je verlangt. Automatisch ga je daar in mee."

  De ervaren spelers in de selectie van de miljoenenploeg zijn genegen om Ake bij te staan in zijn weg naar de top. John Terry is als het ware een mentor van de international van Jong Oranje. "In een oefenduel met Real Sociedad tijdens de voorbereiding was Terry in de wedstrijd alleen maar tegen me aan het praten en probeerde hij me positioneel te helpen. Hij helpt de jongere jongens echt met alles en praat veel met je over waar je aan moet werken. Hij maakt duidelijk wanneer de kansen komen je die echt moet pakken. Daar wacht ik op. De komende periode komen er veel wedstrijden aan."

  Plaats een reactie

  De Barbaar +3227
  zondag 7 september 2014 om 11:21
  Laat me raden, Mourinho denkt dat hij veel kan leren in de kleedkamer, belangrijk is in de kleedkamer, of de stoelen van de tribune op comfort kan beoordelen. Mourinho wil als het aan hem ligt namelijk iedereen bij de selectie houden voor het geval de 5e en 6e reserve in de defensie of het middenveld ook ziek worden. Ook Nathan Ake weet inmiddels dat het oliedom was om als jeugdspeler te verkassen voor een handvol met Euros.
  Vind ik leuk
  2cents +49287
  zondag 7 september 2014 om 12:03
  De enige reden dat Mourinho Ake erbij wil houden is de zogenoemde "homegrown" regel voor de CL. In de A groep van 25 spelers die ingeschreven staan voor de CL moeten er minimaal 8 spelers zitten die tussen hun 16e en 21e minimaal 3 jaar bij de club of binnen het land (Engeland) zijn opgeleid.

  Nu Cole en Lampard zijn vertrokken blijven er steeds minder spelers over bij Chelsea die aan deze eis voldoen. Daarom wordt Mourinho nu gedwongen de "jeugd" bij de groep te houden. Leuk voor Ake en het zou goed zijn als hij speelminuten krijgt, want dat is hard nodig. Of het goed is voor z'n ontwikkeling zal moeten blijken.
  Vind ik leuk
  2cents +49287
  zondag 7 september 2014 om 12:10
  Dat is waarschijnlijk ook precies de reden dat Lampard nu op het lijstje van CL spelers van Man City staat. Die moesten namelijk in de voor hun beperkte A lijst van 21 spelers, 5 "homegrown" spelers hebben staan. Toch wel gehaaid allemaal.
  Vind ik leuk
  ReneAjax +1680
  zondag 7 september 2014 om 12:35
  Zei Mourinho vorig jaar dezelfde woorden niet tegen Van Ginkel ?
  Vind ik leuk
  zondag 7 september 2014 om 12:38
  Dat herkennen Bruma, van Anholt, van Ginkel en wellicht dat Rekik ook zoiets gehoord heeft hij City. Het feit blijft dat buiten Arsenal geen enkele grote Engelse club jonge talenten opstelt en de kans geeft, ja wellicht in een oefenduel, maar niet in officiele wedstrijden!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Nederlands talent bij Chelsea: "Mourinho wil me bij de groep houden"