'Justitie eist zes maanden cel tegen ex-spits Standard Luik'
Rechtbank in Egypte doet uitspraak in zaak bedreiging

'Justitie eist zes maanden cel tegen ex-spits Standard Luik'

07-09-2014 09:16

Emad Meteb is door de rechtbank in Egypte veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van ruim 3000 euro. De voormalig contractspeler van Standard Luik werd bestraft voor het bedreigen van twee politieagenten, meldt Supersport.

Volgens de rechtbank in Egypte zou de 31-jarige voetballer in april een onenigheid hebben gekregen met twee politieagenten die hem een bekeuring wilde geven voor het fout parkeren van zijn auto. Vervolgens zou Meteb de agenten met een vuurwapen bedreigd hebben waarop hij werd aangehouden.

De advocaat van Meteb heeft echter een andere lezing en hij is daarom niet van plan het bij de eerdere uitspraak te laten zitten. "Donderdag heeft de rechtbank uitspraak gedaan en we zullen zeker in beroep gaan tegen deze straf."

Meteb ondertekende in 2010 een contract voor twee seizoenen bij Standard Luik. De Egyptenaar kon echter niet aarden in België en speelde daardoor geen enkele officiële wedstrijd voor deze club. Tot dusver speelde hij 62 interlands voor Egypte.