Hans Mulder

Legendarische Del Piero krijgt twee Nederlandse ploeggenoten in India
Mulder en Houben kiezen voor avontuur in nieuwe competitie

Legendarische Del Piero krijgt twee Nederlandse ploeggenoten in India

08-09-2014 12:38
1

Het Indiase Delhi Dynamos kondigde maandag de komst van twee Nederlandse aanwinsten aan. Middenvelder Hans Mulder en voormalig Feyenoorder Stijn Houben worden in de metropool ploeggenoten van de Italiaan Alessandro Del Piero.

De 27-jarige Mulder was al enkele maanden clubloos, nadat zijn contract bij NEC afgelopen zomer geen vervolg kreeg. De voormalig speler van RKC Waalwijk en Willem II gaat nu voor een avontuur in een nieuwe competitie. De Indian Super League start in oktober en diverse clubs legden al voormalige sterren als David Trézéguet en Robert Pires vast. Bij Delhi Dynamos speelt komend seizoen Del Piero, de ex-vedette van Juventus.

Ook de negentienjarige Houben vertrekt naar Azië. De verdediger maakte twee jaar deel uit van de jeugdopleiding van Feyennoord, maar wist er geen contract af te dwingen. Houben keerde deze zomer weer terug bij topklasser HBS. Volgens Delhi Dynamos, dat een samenwerkingsverband met Feyenoord heeft, maakt de nieuwkomer de defensie onklopbaar.

Voormalig Roda JC-trainer Harm Van Veldhoven is de trainer van Delhi Dynamos. Hij naam de Denen Mads Junker en Morten Skoubo mee van zijn Belgische club KV Mechelen. Ook bij Roda JC werkten zij al met elkaar samen.