Sommige mensen in Nederland zullen niet begrijpen waarom ik deze keuze maak

"Sommige mensen in Nederland zullen niet begrijpen waarom ik deze keuze maak"

Gepubliceerd: maandag 8 september 2014 om 15:42ma 08-09-2014 om 15:42

Tim Hölscher deed op de slotdag van de transferperiode de nodige wenkbrauwen fronsen in Enschede en omstreken. De middenvelder van FC Twente koos voor Chemnitzer FC.

De Duitse derdeklasser huurt Hölscher voor één seizoen van Twente, hoewel er ook belangstelling was vanuit de Eredivisie. "Ik had bij Chemnitz gewoon het beste gevoel", legt het negentienjarige talent uit op de website van Sport-Promotion. "Daarnaast speelt mijn beste vriend, Nils Röseler, ook bij Chemnitz."

"Na gesprekken met trainer Alfred Schreuder leek mij dit de beste keuze", vervolgt hij. "Mede door het mislopen van Europees voetbal, waardoor het aantal wedstrijden minder zal zijn, kwam voor mij uitzicht op veel speelminuten in het geding. Ik hoop volgend jaar beter en sterker in Enschede terug te keren en mijn plek in de selectie af te dwingen."

Hölscher had ook naar een niet bij naam genoemde club uit Nederland kunnen verkassen. "Ik moet wel eerlijk zeggen dat er ook een club uit de Eredivisie was die interesse toonde en waarvan de trainer erg zijn best heeft gedaan om mij over te halen. Daar sprak veel respect uit, maar ik heb uiteindelijk toch mijn gevoel gevolgd."

"Sommige mensen in Nederland zullen niet begrijpen waarom ik gekozen heb voor een club uit de derde Bundesliga boven een Eredivisie-club, maar je moet het niveau ervan absoluut niet onderschatten. Ik denk dat het spelpeil te vergelijken is met clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie of de top van de Jupiler League."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws