Bondscoach Tsjechië strijdbaar: Oranje een andere ploeg dan op het WK
Keuzeheer gelooft in stunt tegen nummer drie van het WK

Bondscoach Tsjechië strijdbaar: "Oranje een andere ploeg dan op het WK"

08-09-2014 18:23

Pavel Vrba was in de zomer tijdens het WK zeer onder de indruk van het Nederlands elftal en dan vooral in de wedstrijden tegen Spanje en Brazilië. Destijds gaf de bondscoach van Tsjechië naar zijn zeggen geen cent voor de kansen van Tsjechië op een goed resultaat tegen Oranje, nu is volgens hem alles anders en valt een stunt van zijn ploeg niet uit te sluiten.

"Ik gaf geen cent meer voor onze kansen, maar ik heb ze donderdag opnieuw zien spelen tegen Italië. Ze zijn voor mij nog steeds favoriet, maar het was een andere ploeg dan op het WK. Ik zie kansen", aldus Vrba tijdens de persconferentie in de aanloop naar het kwalificatieduel.

Het is nogal een verschil of het Nederlands elftal met of zonder Arjen Robben speelt, zag Vrba. De defensie van de nummer drie van het WK oogde tegen Italië ook kwetsbaar, met slechts vier verdedigers. "Ik vond het alleen jammer dat Nederland zo snel met tien man kwam te staan'", zo doelde Vrba op de rode kaart van Bruno Martins Indi. "Daarna viel er weinig meer te analyseren."

Het Nederlands elftal ging recent onderuit in een oefenduel met Italië (2-0). Tijdens het WK in Brazilië wist Oranje beslag te leggen op de bronzen medaille.