Man van 100 miljoen staat op: Dit kunstgras is het slechtste veld ooit
"Maar ik wil niet protesteren, want ik wil dat andere teams ook nog op dit veld spelen"

Man van 100 miljoen staat op: "Dit kunstgras is het slechtste veld ooit"

10-09-2014 15:57
1

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Andorra en Wales werd dinsdagavond afgewerkt op een zogenaamd derde generatie kunstgrasveld. Gareth Bale was na afloop ziedend vanwege de ondergrond, die pas zes dagen voor het duel werd goedgekeurd.

Door twee doelpunten van Bale, waaronder een fraaie vrije trap, won Wales nipt met 1-2. De man van 100 miljoen praatte na afloop echter vooral over de abominabele staat van het veld. "Dit is met afstand het slechtste veld waar ik ooit op gespeeld heb", klaagde hij. "Ik kan niet beschrijven hoe slecht, hobbelig en hard het was."

"We wisten dat het lastig zou worden", vervolgde de aanvaller van Real Madrid. "Het veld was duidelijk niet goed. Maar dat was hetzelfde voor beide teams en we zeiden voor de wedstrijden tegen elkaar dat we hoe dan ook de drie punten moesten pakken. We hadden niet de beste start, maar toonden karakter door terug te komen en de bal te blijven rondspelen, ook al was dat heel lastig op dit veld."

Bondscoach Chris Coleman was het volledig met zijn vedette eens. "We zouden niet op zo'n veld moeten spelen op dit niveau. Maar ik wil niet protesteren, want ik wil dat andere teams ook nog op dit veld spelen. Als passend elftal kun je het hier wel vergeten. Toen we hier trainden, zonk mijn hart al. Zo'n veld voldoet in mijn ogen absoluut niet aan de norm die de UEFA stelt", aldus Coleman.