Ancelotti heeft één zekerheid bij diesel Real: 'Ik heb Ronaldo die elk duel scoort'
"Het team werkt hard en één ding dat zeker is, is dat het team een diesel is"

Ancelotti heeft één zekerheid bij diesel Real: 'Ik heb Ronaldo die elk duel scoort'

11-09-2014 14:26

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti beleeft een 'slow start' met zijn ploeg. Zorgen maken is er niet bij voor de Italiaanse trainer, die de Champions League-winnaar omschrijft als een 'diesel'.

Komend weekend neemt Real Madrid het op tegen stadsrivaal Atlético Madrid, de regerend kampioen van Spanje. Zoals altijd kunnen voetbalfans weer rekenen op een derby vol vuur en passie, maar getuige de opmars van Atlético komt er tijdens de burentwist een nieuw facet om de hoek kijken. Na de nederlaag tegen Real Sociedad in de tweede wedstrijd van de Primera División is Real Madrid er veel aan gelegen om orde op zaken te stellen. En hoe kan dat beter met een klinkende zege op de stadsrivaal.

Ancelotti is de rust zelve. "Het team werkt hard en één ding dat zeker is, is dat het team een diesel is", zegt Ancelotti in Il Giornale. "Mijn vertrouwen ligt bij twee steunpilaren: ik heb een groep professionals, die heel geconcentreerd te werk gaan, en Cristiano Ronaldo die elke wedstrijd scoort." De Italiaan zag Sami Khedira wegvallen met een blessure, Xabi Alonso en Angel Di Maria verlieten Real Madrid voor respectievelijk Bayern München en Manchester United.

Ondertussen moeten aanwinsten James Rodriguez en Toni Kroos hun draai zien te vinden in de Spaanse hoofdstad. Ancelotti moet dus puzzelen in aanloop naar de stadsderby. "Ik zal de juiste oplossing vinden voor Real Madrid", stelt Ancelotti vol vertrouwen. "Alle aankopen en uitgaande transfers hebben groen licht gekregen van de coach."