In het kort: Italiaanse slager (41) naar India, Groenendijk neemt Nesu in dienst

In het kort: Italiaanse slager (41) naar India, Groenendijk neemt Nesu in dienst

12-09-2014 20:28
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Malouda keert terug naar Frankrijk
De Franse voetballer Florent Malouda keert terug naar zijn vaderland. De 34-jarige voormalig international heeft een contract voor één seizoen ondertekend bij FC Metz, een ploeg uit de Ligue 1. Dat is vrijdag bekendgemaakt. Malouda stond voor het laatst onder contract bij de Turkse club Trabzonspor, maar hij verlaat die formatie al na een seizoen. Eerder kwam de linkspoot jarenlang uit voor onder meer Chelsea en Olympique Lyon. Malouda speelde in 2012 zijn tachtigste en tevens laatste interland.

Nesu gaat aan de slag bij club Groenendijk
Mihai Nesu gaat aan het werk bij Universitatea Cluj. De Roemeense oud-speler van FC Utrecht wordt videoanalist bij de club uit zijn vaderland, waar sinds kort George Ogararu en Alfons Groenendijk werkzaam zijn. De 31-jarige Nesu gaat drie dagen per week aan de slag en hoeft niet te bewegen bij zijn werk, schrijft RTV Utrecht. Nesu liep in 2011 een dwarslaesie op tijdens een training van FC Utrecht. Sinds zijn ongelukkige val is hij vanaf zijn nek verlamd. Wel kan hij zijn armen en benen licht bewegen.

Ook Materazzi zwicht voor India
Marco Materazzi is de volgende speler van naam die aan de slag gaat in India. De 41-jarige Italiaanse verdediger staat de komende drie maanden onder contract bij Chennai. Bij de club wordt hij speler/trainer. Eerder besloten ook spelers Alessandro Del Piero, Fredrik Ljungberg en Robert Pirès in India aan de slag te gaan.

FC Dordrecht maakt werk van Slory
Andwele Slory is bij FC Dordrecht in beeld als een mogelijke versterking. De oud-aanvaller van onder meer Feyenoord en Excelsior is op proef bij de Eredivisie-club. FC Dordrecht wil graag in zee met Slory, die onlangs terugkeerde van een verblijf in Australië, maar stuit op een probleem. De aanvaller staat ingeschreven bij de amateurs van VDL. Daardoor kan Dordt Slory nog geen contract aanbieden. Inmiddels zijn alle partijen druk op zoek naar een (administratieve) oplossing.

Diego Costa valt nu al in de prijzen
Hij speelde pas drie Premier League-wedstrijden, maar Diego Costa heeft zijn eerste prijs al te pakken. De Spaanse aanvaller van Chelsea werd vrijdag uitgeroepen tot speler van de maand in de Premier League. Costa, die deze zomer overkwam van Atlético Madrid, scoorde in zijn eerste duels namens Chelsea liefst vier treffers. "Ik ben heel blij met deze prijs. Het is belangrijk om goed te beginnen bij een nieuwe club", aldus Costa.

Kameroener aangevallen door jeugdbende
Eric Choupo-Moting zag een geste 'beloond' worden met afpersing. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag. De international van Kameroen deelde na de interland tegen Ivoorkust buiten het teamhotel wat geld uit aan bedelende straatkinderen, maar dat pakte niet helemaal uit zoals Choupo-Moting verwachtte. Tien jongeren die niets kregen van de voetballer kwamen verhaal halen en lieten de Kameroener pas na het betalen van een 'afkoopsom' in zijn auto stappen. "Op een bepaald ogenblik zag de situatie er bedreigend uit, maar in gevaar heb ik mij nooit gevoeld", reageerde Choupo-Moting koeltjes.

Alonso moet Bayern-debuut opnieuw uitstellen
Het debuut van Xabi Alonso in het shirt van Bayern München laat op zich wachten. De Spaanse zomeraanwinst, Alonso kwam over van Real Madrid, kampt met een enkelblessure. Volgens El Mundo Deportivo kan de Spanjaard ook komend weekend tegen VfB Stuttgart nog niet in actie komen namens Bayern München.