Obsceen gebaar van berouwvolle Defour na provocaties krijgt een staartje
International laat zich gaan

Obsceen gebaar van berouwvolle Defour na provocaties krijgt een staartje

15-09-2014 18:17
4

Steven Defour liet zich zaterdag, direct na de wedstrijd tegen Lierse SK (2-2), van zijn slechtste kant zien. De middenvelder van Anderlecht nam zijn edele delen vast en keek daarbij naar de reservebank van de tegenstander, dit had alles te maken met het opstootje dat ontstond na het eindsignaal van de arbiter. De Belgische politie ontging het indicent ook niet en men maakte proces-verbaal op, meldt Sporza.

"Ik ben over de schreef gegaan. Ik reageerde op een verkeerde manier op de provocaties en de onwelvoeglijke handelingen van de mensen op de bank van de thuisploeg. Daar bied ik mijn excuses voor aan", aldus de middenvelder die enige tijd geleden ook in de belangstelling stond van PSV.

Defour was echter van mening dat niet alleen hij schuldig was aan de gebeurtenissen direct na de wedstrijd. "Ik wil wel benadrukken dat ook de tegenstander een minimum aan fair play moet eerbiedigen. Dat was niet het geval. Het gebaar was een reactie op ontoelaatbaar gedrag van de tegenstander."

De actie van de international van België werd waargenomen door medewerkers van de politie in Lierse. Er werd vervolgens een proces-verbaal opgemaakt dat verzonden zal worden naar de tuchtcommissie van de voetbalbond.