Ajax werkt met tussenfase toe naar succes: Al vijftig jaar hetzelfde geweest
Van der Sar maakt zich niet ongerust door kritiek op beleid

Ajax werkt met tussenfase toe naar succes: "Al vijftig jaar hetzelfde geweest"

16-09-2014 00:03
28

Ajax maakt momenteel een tussenfase door om in de toekomst een grotere rol van betekenis te spelen in Europa. Marketingdirecteur Edwin van der Sar stelt dat de Amsterdammers incidenteel hoge ogen willen gooien.

Ajax verkocht de laatste jaren regelmatig smaakmakers en heeft ondertussen honderd miljoen euro op de bank staan. Waar supporters om investeringen schreeuwen, daar blijft de clubleiding kalm. "Waar Ajax voor staat is de jeugdopleiding, dat is al veertig, vijftig jaar hetzelfde geweest. We willen spelers opleiden tot het eerste elftal en daar succes mee hebben. Nu zitten we in een tussenfase, maar er komt een heel succesvolle lichting aan", vertelde de oud-doelman bij RTL Late Night, geciteerd door Ajax Showtime.

Dit proces maakt deel uit van een ambitieuzer plan. "We investeren een hoop in de jeugdopleiding, krijgen er steeds meer spelers en trainers bij. We hebben nu looptrainers, vaste fysio's, noem het maar op. Voor onze toekomst is het belangrijk dat er een gewaarborgde toekomst is", aldus Van der Sar, die weet dat Frank de Boer mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig is. "Het technisch hart - met daarin Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Marc Overmars - is er mee bezig om, mocht Frank vertrekken, een juiste opvolger te vinden die in onze filosofie past."

Champions League
Ajax begint woensdagavond met een thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain aan de groepsfase van de Champions League. Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel keren terug in Amsterdam. "Ik hoop dat het met Zlatan niet zo goed zal gaan. Het is voor de supporters leuk hem weer te zien en hij zal samen met Gregory een goed welkom hebben. Hem hebben we natuurlijk zelf opgeleid. We hopen in elk geval een leuke wedstrijd neer te zetten, het zou fijn zijn om met een overwinning te beginnen", aldus Van der Sar.