In het kort: Milaan krijgt in 2016 grote finale, Ajax A1 veel te sterk voor PSG

In het kort: Milaan krijgt in 2016 grote finale, Ajax A1 veel te sterk voor PSG

18-09-2014 20:23
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax 1 overtuigend langs Paris Saint-Germain
De A1 van Ajax kan terugkijken op een uitstekende start van de UEFA Youth League. De talenten van de Amsterdamse club waren donderdag met liefst 6-1 te sterk voor het Franse Paris Saint-Germain. Een dag eerder speelde het grote Ajax nog met 1-1 gelijk tegen PSG. Namens Ajax scoorden Donny van de Beek (3x), Adham El Idrissi en Jairo Riedewald.

Finale van Champions League 2016 naar Milaan
De finale van de Champions League van volgend seizoen wordt in Milaan gespeeld. De Europese voetbalbond heeft stadion San Siro, waar AC Milan en Internazionale hun thuiswedstrijden spelen, donderdag als gastheer aangewezen. Het is al de vierde keer dat San Siro het decor is van de finale van het belangrijkste Europese bekertoernooi. De laatste keer was in 2001, toen Bayern München na strafschoppen won van Valencia. In 1970 won Feyenoord de finale in het Italiaanse stadion van Celtic. Vijf jaar eerder versloeg Inter Benfica met 1-0. De finale van de Europa League wordt in 2016 in het stadion van FC Basel gespeeld.

AZ met Haar en Van Basten op de bank
AZ zal tijdens het thuisduel met PEC Zwolle, komende zondag, geleid worden door Dennis Haar en Marco van Basten. De assistent en de voormalig hoofdtrainer van de club vangen voorlopig het vertrek van Alex Pastoor op in Alkmaar. Voetbal International meldt dat AZ voor het thuisduel nog geen nieuwe hoofdtrainer zal hebben aangesteld. John van den Brom is favoriet voor de rol van hoofdcoach is Alkmaar.

SC Cambuur kan Pool inzetten
SC Cambuur kan in het competitieduel met PSV een beroep doen op aanwinst Sebastian Steblecki. De Friese club laat middels de officiële kanalen weten dat de Pool, die in augustus overkwam van Cracovia Kraków, speelgerechtigd is. Hij kan zodoende zondag zijn opwachting maken tijdens het Eredivisie-bezoek aan Eindhoven van Cambuur.

PSV zwaait Zuid-Afrikaanse stagiair uit
Tyrane Sandows krijgt geen contract bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad donderdag. De Zuid-Afrikaanse aanvaller, speler van het Braziliaanse Santos, was de afgelopen weken als stagiair actief in Eindhoven. Hij slaagde er niet in een contract in de wacht te slepen bij de club.

Cardiff City neemt afscheid van Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer is niet langer trainer van Cardiff City. De Noorse oud-voetballer vertrekt vanwege 'een verschil in inzicht' bij de club uit Wales. Solskjaer, die afgelopen seizoen werd aangesteld door de club, degradeerde met Cardiff City naar het Championship. Na zeven wedstrijden staat de club op een magere zeventiende plek.

Grant treedt in voetsporen van Eriksson
Avram Grant, de oud-manager van Chelsea, gaat aan de slag in Thailand. Hij is door de club BEC Tero Sasana aangesteld als technisch directeur. De 59-jarige Israëliër treedt in de voetsporen van de Zweed Sven-Goran Eriksson, de oud-bondscoach van Engeland die in 2012 ook korte tijd werkzaam was bij de club. "Ik ben hier gekomen om te helpen het team beter te maken", zei Grant in Bangkok. Grant werkte eerder bij West Ham United, Portsmouth, het Servische Partizan Belgrado en de Israëlische nationale ploeg. De Thaise club maakte naast de aanstelling van Grant bekend een samenwerkingsverband te hebben gesloten met het Braziliaanse Cruzeiro.

Hongarije zet bondscoach aan de kant
De Hongaarse voetbalbond (HFA) heeft bondscoach Attila Pinter ontslagen. De 48-jarige trainer was sinds vorig jaar december in dienst. Maar sinds zijn aanstelling wist de Hongaarse ploeg slechts een van de vijf duels te winnen. Hongarije begon de kwalificatie voor het EK in 2016 met een 2-1-nederlaag tegen Noord-Ierland. Pal Dardai, oud-voetballer van Hertha BSC, is aangesteld als interim-coach tot het einde van dit jaar. Sinds het WK in 1986 ontbreekt Hongarije op de EK's en WK's.

Bayern langer zonder Schweinsteiger
Bayern München kan voorlopig nog geen beroep doen op Bastian Schweinsteiger. De Duitse middenvelder staat langer langs de kant als gevolg van een blessure. Schweinsteiger kwam na de WK-finale op 13 juli niet meer in actie tijdens een officiële website. Zijn rentree is inmiddels opnieuw uitgesteld. Wanneer Schweinsteiger weer aan voetballen mag denken is nog onduidelijk, zeker is dat hij ook de EK-kwalificatiewedstrijden van Duitsland tegen Polen en Ierland in oktober moet missen.