Fenerbahçe boekt 25e thuisoverwinning op rij ondanks morrende supporters
Emre de gevierde man bij thuisclub

Fenerbahçe boekt 25e thuisoverwinning op rij ondanks morrende supporters

21-09-2014 21:08

Fenerbahçe heeft zondagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd Gaziantepspor met 1-0 verslagen door een doelpunt van routinier Emre Belezoglu.

De Turkse middenvelder zorgde met een strafschop voor de enige en dus winnende treffer in Istanbul. Dirk Kuyt stond in de basis en maakte de negentig minuten vol bij Fenerbahçe, dat door de zege goede zaken doet. Fenerbahçe is met zeven punten uit drie wedstrijden koploper in de Turkse Süper Lig. Die plek moet het delen met Akhisar Belediye GS.

Het duel werd ontsierd door een fluitconcert van de Fenerbahçe-supporters aan het adres van Emmanuel Emenike. De spits kreeg na een uur spelen de bal, maar stond die vrijwillig af toen de fans begonnen te fluiten. Aanleiding voor het fluitconcert was waarschijnlijk het stroeve spel van de thuisclub. Eerder dit weekend verloor rivaal Galatasaray met 2-0 van Balikesirspor.

Kasimpasa kwam zondagavond op vijf punten door een zege op Karabükspor: 2-1. Ryan Babel had evenals Ryan Donk een basisplaats, maar scoorde niet. De winnende treffer kwam vlak voor tijd op naam van Halil Colak.