Van Ginkel nadert debuutwedstrijd bij AC Milan: Hij staat er

Van Ginkel nadert debuutwedstrijd bij AC Milan: "Hij staat er"

Gepubliceerd: maandag 22 september 2014 om 20:31ma 22-09-2014 om 20:31

Marco van Ginkel gaat zijn debuut in het tenue van AC Milan tegemoet. Trainer Filippo Inzaghi heeft aangekondigd spelers te zullen sparen tegen Empoli en daarbij lijkt de weg open voor de Nederlandse middenvelder.

Milan verloor afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd, 0-1 tegen Juventus. Inzaghi acht de kans groot dat deze topper sporen heeft nagelaten. "Dinsdagochtend zullen we het herstel van de basisspelers evalueren. Dan zal ik ook de opstelling bepalen. Een aantal frisse spelers zal ons goed doen", vertelde de oefenmeester maandag.

Inzaghi verwees daarbij naar Van Ginkel, mede omdat Riccardo Montolivo langere tijd uit de roulatie is. "Het is lastig hem te vervangen, maar tot dusver hebben onze middenvelders dat prima gedaan." Sulley Muntari en Andrea Poli lijken desondanks niet te beginnen. "Met Van Ginkel hebben we een speler gehaald die er staat. Hij lijkt klaar voor zijn eerste minuten. We zullen zien of dat vanaf het begin is."

Fernando Torres lijkt op zijn beurt af te stevenen op zijn Milanese basisdebuut. "Torres was nog niet klaar voor negentig minuten, maar lijkt dat nu wel. Hij is erg dreigend in het strafschopgebied, maar ik heb met M'Baye Niang en Giampaolo Pazzini meer opties", aldus Inzaghi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws