'Manchester United heeft geen haast, ook al is defensie de achilleshiel'
Alleen topkwaliteit is goed genoeg, Vlaar en Schär genoemd

'Manchester United heeft geen haast, ook al is defensie de achilleshiel'

23-09-2014 10:32
4

Hoewel de defensieve zwakte van Manchester United al diverse keren blootgelegd is, heeft de club naar verluidt geen haast met het aantrekken van verdedigers in januari. De leiding van de Engelsen erkent dat hier het probleem ligt, maar de beschikbare verdedigers worden niet goed genoeg bevonden.

De 5-3 nederlaag tegen Leicester City van afgelopen weekend toonde weer eens aan dat manager Louis van Gaal dringend verdedigers van topkwaliteit nodig heeft, die bovendien over leiderschap beschikken. De club zag Nemanja Vidic en Rio Ferdinand vertrekken en haalde daar alleen Marcos Rojo voor terug. De Argentijn kwam voor een positie in het centrum, maar zolang Luke Shaw niet speelt komt hij op linksback te staan.

Van Gaal veroordeelde zijn team na het verlies tegen Leicester in de kleedkamer en een aantal spelers bekritiseerde Rafael, meldt de Daily Mail. De rechtsback was verantwoordelijk voor de penalty, die de promovendus terug in de wedstrijd hielp. Van Gaal had het na de wedstrijd over het opvangen van de vertrokken Ferdinand, Vidic en Patrice Evra, al was het alleen al om hun ervaring.

Manchester United hoopte in de zomer al Mats Hummels van Borussia Dortmund over te nemen, maar de Duitser was niet te koop. Porto's Eliaquim Mangala ging naar Manchester City en Arsenal wilde alleen zaken doen over Thomas Vermaelen als Chris Smalling naar Londen kwam. Het standpunt van Dortmund lijkt voorlopig niet te veranderen, waardoor United uitkomt bij Ron Vlaar (Aston Villa) en Fabian Schär (FC Basel).