Ajax-amateurs heel dicht bij sensatie, VVV na strafschoppen verder
Eindhoven door, NEC ontsnapt

23-09-2014 22:53
4

De amateurs van Ajax konden een bekersensatie dinsdag ruiken, maar uiteindelijk trok NEC toch aan het langste eind. De Amsterdammers, die in de verlenging op voorsprong kwamen, moesten in de strafschoppenreeks het onderspit delven.

De amateurs van Ajax, die in de Topklasse uitkomen, zagen Sjoerd Ars na 21 minuten de 0-1 voor de bezoers maken. De koploper van de Jupiler League leek daarmee zijn status waar te maken, maar na twee gemiste kansen viel de goal aan de andere kant. Uitgerekend voormalig NEC'er Mimoun Eloisghiri scoorde.

Het duurde tot de voor NEC beschamende verlenging voordat de volgende doelpunten vielen. Thomas Metzemaekers was namens Ajax de eerste die scoorde, maar nog geen drie minuten later zorgde Alireza Jahanbakhsh met een vrije trap weer voor de gelijkmaker. De Nijmegenaren waren daarna nog dicht bij de zege, die uiteindelijk pas in de penaltyreeks tot stand kwam. Metzemaekers miste als enige.

VVV-Venlo - FC Eindhoven 0-0

Het Jupiler League-onderonsje tussen VVV-Venlo en FC Eindhoven bleef dinsdag lang in balans. Na een doelpuntloze wedstrijd plus verlenging zorgden penalty's er uiteindelijk voor dat de Limburgse thuisploeg in de koker gaat voor de loting voor de derde ronde.