Racisme lijkt onoplosbaar probleem in Rusland: Hij was flink de weg kwijt
Verdediger constant racistisch bejegend in derby van Moskou

Racisme lijkt onoplosbaar probleem in Rusland: "Hij was flink de weg kwijt"

24-09-2014 21:40
7

Rusland blijft moeilijkheden houden met racistische voetbalfans. Christopher Samba, verdediger van Dinamo Moskou, vroeg maandag zelf om een wissel in de stadsderby tegen Torpedo.

Samba werd de hele eerste helft racistisch bejegend door de supporters van Torpedo, die onder meer constant oerwoudgeluiden maakten. De verdediger uit Congo bleef in de rust achter in de kleedkamer, volgens de officiële lezing vanwege een kuitblessure.

Woensdag kwam de ware reden van zijn wissel naar buiten. 'We kunnen bevestigen dat Samba flink de weg kwijt was. Hij wilde geen minuut langer op het veld staan door alle racistische gedragingen van de Torpedo-fans aan zijn adres', luidt het statement op de clubsite van Dinamo.

Het is niet de eerste keer dat Samba, die zes jaar lang voor Blackburn Rovers speelde, het slachtoffer is van racisme in Rusland. Tijdens zijn periode bij Anzhi Makhachkala werd hij regelmatig bekogeld met bananen. De tuchtcommissie van de Russische voetbalbond buigt zich deze week over de nieuwe zaak. Torpedo Moskou wordt waarschijnlijk een aantal weken geschorst van het spelen van thuiswedstrijden.