Selectie Ajax loopt weer vertraging op: Het was misschien niet handig van ons
"De politie raadde ons ook af om over Rotterdam te rijden"

Selectie Ajax loopt weer vertraging op: "Het was misschien niet handig van ons"

29-09-2014 09:16

Zaterdagavond begon het duel tussen NAC Breda en Ajax een kwartier later dan eigenlijk de bedoeling was. De aftrap van het duel werd verplaatst omdat Ajax met vertraging arriveerde in Breda. Maandag liepen de Amsterdammers weer vertraging op. Het vliegtuig waarmee men naar Cyprus af zou reizen vertrok niet op het afgesproken tijdstip.

Maandagochtend werd de vlucht van de landskampioen naar Cyprus uitgesteld, in eerste instantie met een half uur. De ploeg van trainer Frank de Boer speelt dinsdagavond in de Champions League tegen Apoel Nicosia.

Zaterdag kwamen de spelers en technische staf van Ajax pas rond zes uur aan bij het Rat Verlegh Stadion, een half uur voor de start van het duel in de Eredivisie. Uiteindelijk werd de aftrap een kwartier uitgesteld. Ajax had hinder van de wegwerkzaamheden aan de A27, die vooraf aangekondigd waren.

"Dit is misschien niet handig van ons", zei De Boer tegenover De Telegraaf. Er was echter ook een stukje onmacht. "De politie raadde ons ook af om over Rotterdam te rijden. Dat vonden ze niet verstandig omdat de combibussen met fans van Feyenoord naar Deventer vertrokken."