Duitsers troeven Ghana en Marokko af met invitatie voor Bundesliga-revelatie
Aanvaller van Leverkusen voor het eerst bij Die Mannschaft

Duitsers troeven Ghana en Marokko af met invitatie voor Bundesliga-revelatie

02-10-2014 16:18
1

Karim Bellarabi staat voor zijn debuut in het nationale elftal van Duitsland. Joachim Löw, bondscoach van de wereldkampioen, heeft de aanvaller van Bayer Leverkusen donderdag opgeroepen.

De 24-jarige Bellarabi beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Leverkusen, dat in Duitsland indruk maakt met flitsend aanvalsspel. De vleugelaanvaller is de grote aanjager en dat is niet onopgemerkt gebleven bij Löw. De bondscoach van de Duitsers heeft hem voor het eerst opgeroepen voor Die Mannschaft.

Bellarabi is ook in het bezit van een Ghanees en Marokkaans paspoort. De bonden van die geïnteresseerde landen vissen achter het net door de invitatie van de Duitsers, die in de EK-kwalificatiereeks Polen en Ierland ontmoeten.

Löw kan geen beroep doen op Benedikt Höwedes, Sami Khedira, Marco Reus, Bastian Schweinsteiger en Mario Gomez. Het vijftal is er niet bij door blessures. Ook Holger Badstuber en Ilkay Gündogan ontbreken. De huidige selectie telt zestien wereldkampioenen.

De selectie van Duitsland:

Doel: Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Verdediging: Jerôme Boateng (Bayern München), Erik Durm (Borussia Dortmund), Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rüdiger (VfB Stuttgart), Sebastian Rudy (1899 Hoffenheim)

Middenveld: Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (FC Schalke 04), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (Arsenal), Lukas Podolski (Arsenal), André Schürrle (Chelsea)

Aanval: Mario Götze (Bayern München), Max Kruse (Borussia Mönchengladbach)