De Tien: beste Premier League-spitsen van dit seizoen tot dusver
Welke aanvalsleiders kwamen tot nu toe het beste uit de verf?

De Tien: beste Premier League-spitsen van dit seizoen tot dusver

03-10-2014 10:10
1

De grootste clubs ter wereld betalen telkens weer astronomische bedragen voor hun ideale afmaker. Echter blijft het altijd maar afwachten hoe goed de peperdure versterking uit de verf komt bij zijn nieuwe club. Eens zien hoe de goalgetters het er tot op heden vanaf brengen in de Engelse competitie. Vandaag een overzicht van de tien beste spitsen in de Premier League na zes speelronden.

10. Radamel Falcao (Manchester United)
De Colombiaanse spits is nog op zoek naar zijn eerste competitiedoelpunt voor zijn nieuwe werkgever, maar bracht wel al twee teamgenoten succesvol in stelling. El Tigre is constant nadrukkelijk aanwezig in zijn wedstrijden tot nu toe. Voor iemand die zo lang uit de roulatie is geweest kent hij ondanks zijn uitblijvende doelpunten een prima start bij Manchester United.

9. Edin Dzeko (Manchester City)
Edin Dzeko bracht Manchester City al twee landstitels. Met de Bosniër in de spits valt dat belangrijke doelpunt uiteindelijk toch wel. Eén van de betere spitsen in de competitie, maar met twee goals uit zes wedstrijden draait de 28-jarige goaltjesdief nog niet op volle toeren. Echter is er nog geen reden tot zorg bij Manuel Pellegrini.

8. Wayne Rooney (Manchester United)
Drie doelpunten uit zes wedstrijden is zeker niet onverdienstelijk, maar zijn rode kaart tegen West Ham United kostte zijn team bijna nog de overwinning. Als de Engelsman zijn vizier op scherp houdt en zo’n domme rode kaarten achterwege laat, dan kan het een mooi seizoen worden.

7. Alexis Sanchez (Arsenal)
Alexis Sanchez heeft de zware taak zich met Arsenal eindelijk weer eens te mengen in de titelstrijd. De verwachtingen zijn torenhoog, maar de Chileen bezwijkt vooralsnog niet onder de druk. Met twee doelpunten is hij momenteel gedeeld clubtopscorer. Hopelijk kan de 25-jarige Zuid-Amerikaan deze stijgende lijn de rest van het seizoen vasthouden.

6. Raheem Sterling (Liverpool)
Als jongste speler uit deze lijst is Raheem Sterling met drie doelpunten verantwoordelijk voor bijna de helft van de totale productie van Liverpool. En dan te bedenken dat hij zijn maatjes Luis Suarez (vertokken naar FC Barcelona) en Daniel Sturridge (blessure) moet missen in de voorste linie. Als laatstgenoemde weer hersteld is zal het alleen maar makkelijke worden voor de rappe aanvaller.

5. Sergio Aguero (Manchester City)
De Argentijnse topspits van Manchester City was tot dusver al vier keer trefzeker en bezet hiermee de gedeelde vierde plaats op de topscorerslijst. En dit terwijl hij niet eens echt vakantie heeft kunnen vieren door het WK in Brazilië, waar hij tot de laatste snik om de wereldtitel streed. Als de behendige aanvaller deze vorm vasthoudt, dan maakt hij grote kans om topscorer van de Premier League te worden.

4. Saido Berahino (West Bromwich Albion)
De pas 21-jarige Saido Berahino noteerde ook al vier keer zijn naam op het scoreformulier. Alleen speelt de spits voor één van de minder scorende ploegen, wat zijn prestatie nog wondelijker maakt. Hij speelt al enige tijd voor Engeland onder 21, en het lijkt een kwestie van tijd voor de rappe aanvaller zijn opwachting maakt in het grote nationale team van Engeland.

3. Graziano Pellè (Southampton)
Na verschillende mislukte avonturen bij onder andere AZ gaf niemand nog een cent voor de kwaliteiten van Graziano Pellè. De goedlachse Italiaan bloeide helemaal op bij Feyenoord en overtrof alle verwachtingen met vijftig competitiegoals in twee seizoenen. Desondanks bleef er wantrouwen toen bekend werd dat Pellè zijn trainer Ronald Koeman achterna ging naar Southampton. Met zijn huidige vier doelpunten maakt hij aan alle discussies een eind. En of dat nog niet genoeg was, deed het 29-jarige fenomeen tegen Queens Park Rangers ook nog een gooi naar het doelpunt van het jaar met een grandioze omhaal.

2. Leonardo Ulloa (Leicester City)
Toen Leicester City vorig seizoen promoveerde hadden weinig mensen gedacht dat zij na zes speelronden de twaalfde plek zouden bezetten. Het absolute hoogtepunt van het seizoen was tot dusver de 5-3 overwinning op Manchester United, waarin Ulloa twee keer het net vond. Met een totaalproductie van vijf doelpunten hoeft hij slechts één spits voor zich te dulden, en mag deze Argentijn bestempeld worden als grootste verrassing van het nog prille seizoen.

1. Diego Costa (Chelsea)
Diego Costa is voor José Mourinho het geschenk uit de hemel wat nog ontbrak in zijn sterrenensemble. En de Spanjaard blijkt zich ook nog eens moeiteloos aan te passen bij zijn nieuwe club. Met acht doelpunten in zes wedstrijden heeft de voormalig spits van Atlético Madrid nu al voldaan aan de hooggespannen verwachtingen. Met deze man in de aanvalslinie is Chelsea zeker topfavoriet voor de titel.